Juni: Byvandring og aktiviteter i historiske Orihuela

Publisert

I Orihuela har man lagt frem turistrutene for juni måned. Blant annet vil Verdens offentlige strikkedag bli markert, og det vil bli arrangert verksteder der man blant annet kan lage solkremer, samt ruter om dragelegender og lokale merkedager.

Blant de nye arrangementene i juni måned er en aktivitet den 8. juni på Plaza del Carmen, i samarbeid med Orihuela-foreningen “Entre Lazadas Tejedoras Solidarias”. Publikum vil delta aktivt i dette arrangementet, og de vil kunne strikke live sammen med foreningen og få flere overraskelser i anledning Verdensdagen for offentlig strikking.

I forlengelsen av programmet med innovative aktiviteter vil det søndag 9. juni kl. 10.30 bli arrangert et verksted for solkremfremstilling på MUDIC (Museo Didáctico e Interactivo de Ciencias). Lørdag 29. juni vil det i tillegg bli arrangert en dramatisert rute “Orihuela, La Reconquista” til minne om 50-årsjubileet for maurerne og de kristne i Orihuelas gjenerobringsfestligheter.

Vi fortsetter med de dramatiserte rutene, og lørdag 22. juni arrangeres ruten “Legenden om dragen” for første gang. Og den 15. juni arrangeres “Trubaduren og historiene om hans hjem” i gatene i Orihuelas historiske sentrum, der barn kan synge, leke og samhandle med figurene.

Denne måneden har vi også ruten “Sommersolverv” fredag 21. juni, som starter på Plaza del Carmen klokken 19:00. Dette er et unikt fenomen som finner sted én gang i året i sognekirken Santiago Apóstol.

Lørdag 1. juni gjentas den vellykkede ruten “Oppdag Rabaloche-området”, som har som mål å oppgradere det monumentale komplekset i dette området. Besøkene inkluderer Santiago-kirken, Nuestra Señora de Monserrate-helligdommen, gjenerobringsmuseet og historiske steder som Plaza de Capuchinos og Embergoñes-tårnet.

Poeten Miguel Hernández vil være hovedpersonen søndag 2. juni, med en rute som smelter sammen hans figur med Palmeral. Dikt knyttet til frukthagen og palmelunden vil bli resitert, og Miguel Hernández’ tilknytning til naturen i sine tidlige år som poet vil bli fremhevet.

I juni fortsetter vi med solidaritetsaksjonen på turistrutene, denne gangen til fordel for ASOKA. Deltakerne inviteres til å donere produkter til fordel for Orihuela dyrehjem.

For mer informasjon, besøk nettstedet www.orihuelaturistica.es eller kontakt via WhatsApp på 673 836 385.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter