Julestemning på Restaurant Henrik Ibsen

Publisert

Fiolintalentet Silje Therese Pedersen sørget for hyggelig julestemning på Henrik Ibsen to påfølgende tirsdagskvelder. Etter at gjestene hadde nytt deilig julemat, kunne de glede seg over levende underholdning til kaffen. Repertoaret bestod av kjente og kjære julesanger, i tillegg til noen utvalgte ballader.

Silje, som har spilt fiolin i 12 år, synes det er spennende å opptre.

Fiolintalentet Silje Therese Pedersen sørget for hyggelig julestemning på Henrik Ibsen to påfølgende tirsdagskvelder. Etter at gjestene hadde nytt deilig julemat, kunne de glede seg over levende underholdning til kaffen. Repertoaret bestod av kjente og kjære julesanger, i tillegg til noen utvalgte ballader.

Silje, som har spilt fiolin i 12 år, synes det er spennende å opptre.

– Jeg er ikke så vant til å opptre alene, vanligvis spiller jeg sammen med et helt orkester. Men jeg synes det er kjempegøy, selv om det er litt skummelt, sier den sjarmerende jenta.

Interessen for musikk er sentral i familien Pedersen. Hennes far, og alle søsknene spiller instrumenter. Silje begynte å spille ved musikkskolen i Haugesund allerede da hun var fire år gammel. Hennes eldre søsken spilte gitar, og det var tilfeldig at det ble fiolin for hennes del.

– Jeg hadde med meg hjem et skriv fra musikkskolen, der de tilbød fiolinkurs. Silje hadde veldig lyst å begynne å spille, og slik ble det, sier pappa Ove.

Det er andre gangen familien Pedersen har et ettårig opphold i Spania. Første gang var i skoleåret 2005-2006. De to yngste barna Silje og lillebror Aleksander er med, og har sitt daglige virke på Den Norske Skolen i Rojales. De tre eldste barna, og seks barnebarn er igjen i Norge.

– Vi skal reise hjem til Haugesund i julen, og det gleder jeg meg veldig til. Jeg savner familie og venner veldig mye, selv om jeg trives her. Jeg håper fiolinen min kan være med, det ville vært dumt å måtte la den stå her i Spania i juleferien, uttaler Silje.

Faren forsikrer datteren om at det sikkert ikke blir noe problem. Det kan gjerne være litt vanskeligere for lillebror å få sitt instrument med på flyet, siden han spiller cello.

Silje har med sine unge 16 år allerede rukket å være i søkelyset flere ganger før. Hun var blant annet vært med i Norge Rundt da de hadde program fra Costa Blanca i februar 2006.

– Det programmet var det lengste Norge Rundt har laget til dags dato, Silje var med i begynnelsen, der hun ble portrettert. I slutten av sendingen spilte hun, sier en stolt far.

Den sjarmerende jenta, og familien hennes, har også vært med på TV Haugaland, lokal tv-kanal i Haugesundsområdet.

– Det var en serie om utflyttere fra hjembyen vår, forklarer Ove Pedersen.

Etter en presentasjon fra restauranteier Tore Jonny Dale, er det ungjenta selv som står for introduksjon av sangene. Hun forklarer litt om hvert stykke, og prater lett og lunt til gjestene. Selv om hun er ganske ny som soloartist, er det tydelig at hun trives i rollen.

Blant Siljes favoritter er det mange rolige viser, og i tillegg til julesangene har valgt ut noen ballader. En av dem Tir n’a Noir, er tydelig kjent og kjær hos publikum, de synger ivrig teksten, mens hun spiller. Etter endt opptreden får det unge talentet varm applaus, og mange lovord fra gjestene.

Fremtiden til Silje er enda ikke hogget i stein, hun har i tillegg til sin interesse for musikk, en stor lidenskap for fotografering. Om hun vil søke å livnære seg av en av dem vet hun ikke.

– Jeg er veldig glad i begge mine fritidsinteresser, og har ikke lyst å gi slipp på noen. Foreløpig har jeg ikke så mye erfaring innen fotografering, men det er også en mulighet for fremtiden. Jeg har ikke eget kamera enda, men det ønsker jeg meg veldig, sier Silje og sender sin far en yndig smil.

En veldig koselig kveld full av julestemning, ble avsluttet med et ganske tydelig julegavehint fra datter til far.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter