Julemesse på ”kjerka”

Publisert

Arbeidsgruppen i Sjømannskirken i Torrevieja i ett helt år forbederedt seg til årets tradisjonelle julemesse. Helgen 19. Og 20. November bugner det av håndarbeide i Calle Ravel 4 i La Siesta, like nord for Torrevieja.

Julemessen startet i slutten av 1990 tallet og før sjømannskirken hadde eget kirkebygg ble messen arrangert på en restaurant i distriktet. ”Alle” var med fordi det er sosialt og hyggelig og kirken synes selv pengene går til en god sak. Julemessen gir ett godt supplement til driften av kirken. I 2009 ga messen kirken i underkant av 30.000 Euro.

Flere av de frivillige har vært med helt fra starten. De har strikket, sydd, heklet og snekret hver onsdag i Sjømannskirken i Torrevieja.

Sjømannsprest Helge Pettersen forteller de slett ikke behøver å se ned på strikketøyet for at det skal bli riktig mønster. Det går automatisk.

–    Hvert år kommer det nye produkter. Det meste selges på de to dagene, men er det noe igjen, blir det ettersalg frem mot midten av desember.

Helge sier han er mektig stolt av alle kvinner og menn som jobber frivillig for kirken og julemessen.

–    Ja, selv om sommeren når mange av dem er i Norge, arbeider de flittig med sine produkter og vet at det kommer hele det norske samfunn til gode, sier presten som håper det blir valfarting til Sjømannskirkens julemesse.


 

Les også:

Vellykket julemesse i sjømannskirken

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter