Julekrybben på plass i Torrevieja

Publisert

Etter mer enn en måned med forberedelser og montering er årets «Belén» (Betlehem) på plass i sentrum av Torrevieja. Den spektakulære julekrybben har rykte på seg for å være en av de beste i sitt slag og er på hele 220 kvadratmeter med rundt 900 figurer. Krybben er tradisjon tro å finne på plassen foran rådhuset (Plaza de la Constitución) og hadde sin offisielle åpning lørdag 6. desember. På samme sted står også det store julegrantreet som i samarbeid med kommunen hvert år gis til Torrevieja av foreningen av nordiske innbyggere Mas Amigos.

Julekrybben i Torrevieja vil stå fremme til etter feiringen av De hellige tre konger 6. januar, eller trettende dag jul som det også heter. Å sette opp julekrybber er en utbredt tradisjon i Spania og gjøres av de fleste kommuner i landet. Julekrybbene settes også opp privat hos mange og har foruten sin religiøse betydning stor verdi som hobby. Det finnes egne butikker som spesialiserer seg på salg av figurer og effekter til montasjene og egne julemarkeder før jul som utelukkende handler om dette.

Også Altea kommune nord på Costa Blanca stiller for første gang på tre år med egen Belén, en montasje som vil være å se gjennom hele julen på biblioteket i byens kulturhus Casa de Cultura de Altea. Bak initiativet står Amics del Betlem de la Marina (Betlehems venner i distriktet Marina) som også vil stå for en liknende utstilling under julemarkedet på rådhusplassen i byen fra 19. til 24. desember.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter