Jentedrømmen gikk i oppfyllelse

Publisert

QUESADA: Hun har alltid ønsket å drive med skjønnhetspleie. Nå har Nina Pedersen Aas gjort drømmen til virkelighet og tilbyr velvære i form av mange typer behandlinger til begge kjønn i alle aldre.

Livet kan se ut til å bestå av tilfeldigheter. Det kan Bergens-damen Nina Pedersen Aas skrive under på. I sitt sjette år i Spania har hun fullført utdanning som skjønnhetsterapeut og er nå offentlig godkjent til å gå løs på levende mennesker med behov for ansiktsbehandling, manikyr eller pedikyr.

QUESADA: Hun har alltid ønsket å drive med skjønnhetspleie. Nå har Nina Pedersen Aas gjort drømmen til virkelighet og tilbyr velvære i form av mange typer behandlinger til begge kjønn i alle aldre.

Livet kan se ut til å bestå av tilfeldigheter. Det kan Bergens-damen Nina Pedersen Aas skrive under på. I sitt sjette år i Spania har hun fullført utdanning som skjønnhetsterapeut og er nå offentlig godkjent til å gå løs på levende mennesker med behov for ansiktsbehandling, manikyr eller pedikyr.

– Utdanningen ble påbegynt på impuls. En venninne av meg hadde meldt seg på kurset i San Miguel. Jeg meldte meg også på. Mens venninnen min måtte avbryte, fullførte jeg med liv og lyst. Jeg brukte faktisk kortere tid enn normert fordi jeg hadde så mange som stilte opp som modeller for meg. Derfor kunne jeg gjennomføre de praktiske øvelsene mye raskere enn de andre elevene. Det hele endte med at jeg etablerte en skjønnhetssalong rundt juletider og har nå ansatt læreren min fra skolen. Det kaller jeg full uttelling, sier en strålende fornøyd Nina Aas til Spaniaposten.

Aas er i ferd med å flytte inn i egne lokaler på eiendommen. Når klinikken står ferdig vil den også huse mannens fysioterapipraksis. Han er snart på veg ned til Spania igjen, etter å ha avviklet klinikken sin på Voss. Da Spaniaposten var på besøk var håndverkere i full gang. Skjønnhetssalongen er ferdig og tatt i bruk, men bare på kveldstid foreløpig. Borring, saging, sliping og annen støy gjør det umulig å tilby ro og velvære på andre siden av veggen mens håndverkerne holder på.

– Det skal bli deilig når de er ferdige. Da er jeg klar for å støpe negler, som jeg for øvrig også har tatt eget kurs i, samt de andre tjenestene som voksing, massasje og stell av hender og føtter. Det nyeste nå er for øvrig brasiliansk manikyr og pedikyr. Det kan du gjøre hjemme. Jeg selger pakken som skal til. Den består av hansker og sokker med et innhold som gjør hender og føtter nydelig myke. Man trenger verken vann eller andre remedier. For de som trenger det vil neglebåndene etter denne behandlingen være klare til å dyttes ned. Veldig hygienisk og praktisk, påpeker Aas.

I tillegg til diverse behandlinger, kommer salongen også til å tilby barnepass mens mor steller hender, føtter eller ansikt.

I sommer har hun tilbudt SPA-dager til brudepar. De har kunnet benytte svømmebassenget og fått deilige behandlinger inne i salongen. Cava og nydelig musikk hører med til en slik opplevelse, som må være en perfekt oppladning til den store begivenheten.

– Vi kommer til å være så små som vi er nå. Botox og restilan kommer på menyen, men ellers fortsetter vi i det sporet vi har startet. Kundene har stort sett vært norske fra begynnelsen, men nå kommer også engelske, spanske, svenske og flere andre nasjonaliteter. Det er mange som har faste timer. Enten det gjelder ansiktsbehandling eller stell av negler. Vi holder spanske priser, så alt er mye billigere her enn i Norge. For eksempel tar vi 32 euro (240 kroner) for en 20 minutters ansiktsbehandling med massasje. I Norge må du ut med mellom 750 og 800 kroner for samme behandlingen. Å sette på akrylnegler tar vi 30 euro (225 kroner) for. I Norge tror jeg det koster rundt 550 til 600 kroner, sier Nina Aas.

Hun understreker sterkt at hun på ingen måte kan stille diagnoser på hud som er syk. Ser hun sår eller andre tegn ber hun klienten oppsøke lege.
– Det vi derimot kan gjøre noe med er elefanthud etter massiv soling i årevis. Det kan vi behandle her, og huden blir fin igjen. Dessverre er det fremdeles mange som ikke tar tilstrekkelig hensyn til den sterke sola her nede. De sitter ute så snart det er en solstråle, gjerne uten beskyttelse i det hele tatt. Da blir huden ikke særlig vakker etter en tid. Det er også en billig forsikring mot hudsykdommer å bruke høy faktor ved soling, påpeker Aas.

I seks år har familien tatt ett år om gangen. Det kommer de fortsatt til å gjøre, selv om det bygges og tilrettelegges for både skjønnhet og fysioterapi i stor stil.
– Vi har to barn på den norske skolen. En på ungdomsskolen og en på videregående. De trives, og vi trives. Dessuten har helsen min det utrolig mye bedre her. Vi får se. Nå har jeg i hvert fall oppnådd drømmen min, og storkoser meg med både produkter og kunder, avslutter Nina Pedersen Aas.

 

 

Av Solveig Langmoen Kalbakk
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter