Internasjonale skoler på Costa Blanca

Publisert

Det internasjonale miljøet på Costa Blanca, gjør at foreldre med barn i skolepliktig alder har et hav av muligheter å ta av når det gjelder valg av skole. Først og fremst har man alle de offentlige spanske skolene som i praksis er gratis. Er man derimot forberedt på å betale, finnes en rekke privatskoler å velge mellom.

De norske skolene på Costa Blanca er underlagt den norske privatskoleloven, og følger det samme pensumet som en hvilken som helst annen skole hjemme i Norge. Det betyr minimal eller så godt som ingen spanskundervisning. Dermed begrenser mulighetene for å studere videre i Spania seg etter endt skolegang, hvis man ikke sørger for å lære seg spansk på egenhånd.

Mange elever ved de norske skolene opplever at de ikke kan et ord spansk etter å ha bodd en årrekke i Spania. Da er eneste alternativ å reise hjem til Norge, eller eventuelt et engelsktalende land, hvis man ønsker å fortsette på høyskole, universitet eller annen videreutdanning.

I en stadig mer globalisert verden er fremmedspråk viktigere enn noensinne. Hvis man som nordmann bosetter seg i Spania i et eller flere år uten å lære seg språket, betyr det at utenlandsoppholdet i en utdannelsessammenheng nærmest kan regnes som bortkastet. Spaniaposten ønsker derfor å presentere noen internasjonale alternativer til de norske skolene på Costa Blanca.

Lope de Vega – Benidorm

Privatskolen i Benidorm er blant de mest anerkjente i denne delen av Spania. Skolen er i utgangspunktet en spansk privatskole, men med vesentlig større fokus på språk, idrett og internasjonale forbindelser. Skolen har eget treningssenter, tennisbaner, fotballbane, svømmebasseng, grønnsakshage, kantine og store utearealer.

Skolen har et samarbeide med Cambridge i Storbritannia. Skolen er populær blant internasjonale expats på denne delen av Costa Blanca såvel spanjoler som ønsker at barna skal nyte godt av internasjonaliseringen av lokalområdet hvor det nå bor folk fra hele verden.

Se skolens webside for mer info.

Costa Blanca International College Benidorm
Costa Blanca International College Benidorm er en bilingval (tospråklig) skole for elever fra 3 til 18 år. Skolen tilbyr et tradisjonelt britisk skolepensum, i tillegg til at elevene får undervisning i kastiljansk, valenciansk, spansk litteratur, historie og geografi fra det nasjonale spanske pensumet. Hvis elevene ønsker det, kan de begynne forberedelsene til opptakseksamen til spanske høyskoler og universiteter, når de fyller 16 år.

Den bilingvale skolen i Benidorm legger vekt på å ta det beste fra både spansk og britisk pensum, slik at elevene kan forberede seg til å studere videre på høyere nivå både i engelsk- og spansktalende land eller utdanningsinstitusjoner. Staben består av både britiske og spanske lærere.

Kontaktinformasjon:
Web:  www.costablancacollege.com
Email: info@costablancacollege.com
Tlf: 0034 966 803 411

Elian´s British School La Nucia
Elian´s British School La Nucia er en britisk bilingval privatskole for elever fra 3 til 18 år, og har mange fellestrekk med Costa Blanca International College Benidorm. Elian´s tilbyr nasjonalt britisk pensum i tillegg til undervisning i kastiljansk, spansk kultur og valenciansk. Ved Elian´s British School La Nucia kan elevene forberede seg til både britiske og spanske høyskole- eller universitetsstudier. Skolen har også en avdeling i Castellonprovinsen.

Kontaktinformasjon:
Web: www.elians.com
Email: info@elians.com
Tlf: 0034 962 744 150

Mar Azul Internacional School
I likhet med det nordlige Costa Blanca, har også Vega Baja-området sine bilingvale skoler. En av dem er Mar Azul International School, beliggende i San Miguel de Salinas like syd for Torrevieja. Mar Azul skolen tilbyr nasjonalt britisk pensum i kombinert med en solid innføring i kastiljansk, spansk historie, litteratur og geografi, for elever fra 3 til 16 år. Staben består av både engelsk- og spansktalende lærere.

Kontaktinformasjon:
Web: www.marazulschool.com
Email:  info@marazulschool.com
Tlf: 0034 966 701 860

El Limonar International School Villamartín

El Limonar International School Villamartín tilbyr bilingval undervisning for elever fra 3 til 18 år. Skolen følger britisk nasjonalt pensum kombinert med de viktigste elementene fra spansk pensum, og forbereder elevene til videre studier ved både engelsk- og spansktalende utdanningsinstitusjoner. El Limonar International School har tre avdelinger i Murciaregionen i tillegg til skolen i Villamartin.

Kontaktinformasjon:
Web: www.ellimonarinternational.com
Email: villamartin@ellimonarinternational.com
Tlf: 0034 966 722 821

Høy standard
De internasjonale skolene på Costa Blanca holder generelt høy standard. Et par av dem samarbeider med universitetet i Cambridge, som til stadighet figurerer på topp-ti listen over verdens beste universiteter. Prismessig kan de ligge noe over de norske skolene. Til gjengjeld har de flere undervisningstimer, flere lærere per elev, samt et langt mer omfattende og utviklende pensum.

I likhet med at spanskundervisningen ved de norske skolene er mangelfull, kan engelskundervisningen ved de spanske offentlige skolene være så som så. Derfor velger mange spanske foreldre å sende sine barn til de internasjonale skolene, som ellers har elever fra stort sett hele verden, Skandinavia og Norge inkludert.

Les også:

Den Norske Skole anmeldt for svarte lønnsutbetalinger

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter