Insisterer på tog til Torrevieja

Publisert

Ordfører i Torrevieja José Manuel Dolón vil at byen skal knyttes opp mot det spanske jernbanenettet. Den populære kystbyen hadde togforbindelse helt frem til slutten av 1980-tallet da ruten ble lagt ned. Saken har i lengre tid vært under utredning hos det spanske samferdselsdepartementet. Ordføreren har nå vært i samtaler med den nye samferdselsministeren og vil samarbeide med nabokommunene Rojales og Los Montesinos for å få toget tilbake til byen.

I følge en pressemelding fra Torrevieja kommune skal togsaken være høyt prioritert hos byens politiske ledelse. I forbindelse med at Spania nylig fikk ny samferdselsminister (Íñigo de la Serna) har ordfører José Manuel Dolón på nytt vært frempå og fremmet saken.

En eventuell ny togtrasé vil mest sannsynlig måtte følge den gamle skinnegangen fra 1980-tallet, et spor som går langs hovedveien mellom Alicante og Cartagena.

På dette punktet er man i stor grad enige. Et av de store spørsmålene er imidlertid hvor den nye togstasjonen i Torrevieja eventuelt skal ligge.

Utredningene den spanske stat har gjort til nå inneholder et alternativer nære sentrum av Torrevieja. Men dette er i følge kommunen både utfordrende og dyrt, noe som fort kan føre til at prosjektet strander.

Ordfører Dolón har derfor foreslått at stasjonen skal ligge i utkanten av byen. Den vil fremdeles ligge i Torrevieja, men nærmere grensen til nabokommunene Rojales og Los Montesinos.

Dolón skal selv ha vært i kontakt med ordførerne i de to andre kommunene og oppnådd enighet om forslaget.

Toglinjen vil dermed bli kortere og billigere. I tillegg unngår man eventuell strid om plasseringen inne i byen, med problemer blant annet knyttet til miljøet.

Det spanske departementet for utvikling og samferdsel (Ministerio de Fomento) skal ikke ha uttalt seg konkret om kommunens forslag, men skal være positive til den videre behandlingen av saken.

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter