«Ingen bør fratas strømmen i vinter»

Publisert

Frivillige fra nettverket Red Solidaria Popular krever garantier fra Torrevieja kommune om at ingen husstander blir fratatt strømmen i vinter. Organisasjonen minner om at det hvert år skjer utallige ulykker i spanske hjem på grunn av stearinlys som tennes fordi strømmen er tatt. Det anslås at over 4,5 millioner mennesker vil tilbringe vinteren i Spania uten grunnleggende forsyning av vann, strøm og gass.

Begynnelsen av desember har markert seg med kaldere vær over hele Spania, noe som minner om viktigheten av å ha strøm og oppvarming i husene. Torsdag 30. november demonstrerte frivillige fra hjelpeorganisasjonen Red Solidaria Popular i Torrevieja med krav om at «Ingen bør fratas strømmen i vinter».

Torrevieja kommune er av de fattigste i Spania. Risikoen for at husstander kan miste strømmen i vinter er med andre ord reell. Enkelte familier har så lave inntekter at de ikke får betalt regningen i tide.

Les også: Torrevieja stadig fattigst i Spania

Red Solidaria Popular har lansert en nasjonal kampanje i Spania for å legge press på sentrale myndigheter. Organisasjonen minner om at man til tross for lovgivernes forsøk på å regulere energiselskapenes strømkutt hos utsatte grupper, vil over 4,5 millioner mennesker tilbringe vinteren i Spania uten grunnleggende forsyning av vann, strøm og gass. Når forsyningen tas forverres den sosiale utstøtning av familiene, setter risikoen for dets medlemmer i fare og kan i verste fall føre til ulykker og dødsfall.

Les også: Kvinne (81) døde etter at strømmen ble kuttet

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter