Idrettsdag på “norske skolen”

Publisert

Som en årlig tradisjon arrangerte “Den Norske skolen i Rojales” idrettsdag  i Torrevieja, med et vidt spekter av aktiviteter og konkurranser for både store og små. Resultatene sendes inn til en felles internasjonal komité som rangerer skolen blant andre norske utenlandsskoler.

Som en årlig tradisjon arrangerte “Den Norske skolen i Rojales” idrettsdag  i Torrevieja, med et vidt spekter av aktiviteter og konkurranser for både store og små. Resultatene sendes inn til en felles internasjonal komité som rangerer skolen blant andre norske utenlandsskoler.

En onsdag morgen i april stilte både barneskole-, ungdomsskole- og videregående-elever spent opp på den flotte idrettsstadioen klare til friluftsaktiviteter i sola. Med solkrem og vannflasker var de forberedt på en lang dag i stekende solskinn og mye fysisk aktivitet.

Norske skolen Costa BlancaKlassevis gikk de fra “stasjon” til “stasjon” der de ulike aktivitetene var fordelt rundt om kring på den store idrettsplassen. Lærerene hadde ansvar for hver sin aktivitet, der elevene rullerende kom innom. På programmet stod det blant annet høydehopp, lengdehopp, sekstimeter, kast med liten ball, kast med stor ball, kulestøt og firehundremeters løp. Konkurranseinstinktet våknet fort til liv hos de fleste, og med jublende foreldre som heiagjeng på tribunen, blå himmel og sol var stemningen stor blant både små og store.

Norsk Skole Costa BlancaDagens resultater ble skrevet ned og bokførttil den store premieutdelingen. Elevene ved Den Norske Skolen i Rojales konkurrerer ikke bare med hverandre, men også en rekke andre norske skoler i utlandet. Resultatene sendes inn til en felles internasjonal komité som så rangerer de beste resultatene fra alle skolene. Så om man for eksempel hopper høyest i høydehopp vinner man dermed ikke bare en førstepris, men førsteplass i Europamesterskap i høydehopp!

Etter en velfortjent lunch i sola på tribunen skulle idrettsdagen avsluttes med en stor stafett som var fordelt på fem ulike deler, der hver etappe skulle utføres på en bestemt måte. Både lærere og elever deltok, og gavden siste energien de hadde Norsk skole i Spaniaigjen etter en lang fysisk krevende dag. Enten det gjaldt å løpe mens man hoppet tau, hånd i hånd, baklengs, hinke på en fot eller spurte alt man klarte var engasjementet stort, og fikk publikum til å heie og rope av full hals.

Hver elev mottok en medalje som belønning for flott innsats, som var til spesielt stor stas for de minste som stolt mottok den vel fortjente belønningen sin.

Av Tone Lystad

Mer om de norske skolene i Spania

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter