I Torrevieja overvåker man for Corona-smitte via kloakken

Publisert

Rådhuset i Torrevieja har tatt i bruk et system som analyserer kloakken for spor etter Corona-viruset. Dette er en effektiv måte å måle om og i såfall hvor mye smitte det er i områder av byen.

Man tester kloakken i det den passerer gjennom byens rense-anlegg. Metoden man bruker «CITY SENITEL» har vært testet ut først i Valencia og senere i andre deler av Spania.

Ved å teste kloakken for virus-fragmenter kan man se eventuelle utbrudd også før sykdommen bryter ut og folk begynner å smitte hverandre i større grad. På denne måten kan man øke fokuset og testing hvor man eventuelt ser viruset øker også før folk blir testet positive.

I andre byer har man analysert tidligere prøver fra kloakken og sett at Covit-viruset var tilstede i kloakken i flere uker før man registrerte de første smitte-tilfellene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter