Hundrevis av flamingoer hekker i Torrevieja

Publisert

Man teller over 5.000 rosa flamingoer i lagunene nord i Torrevieja. Man kan se rundt et par tusen reder fordelt over tre områder. Flere hundre fugler bygger fortsatt flere reder og tallet kan øke i de neste dagene.

Regnet har også i år ført til oppblomstring av den lille reken artemia, som er en av få som trives i ekstremt salte miljøer. Det er trede året på rad at man ser det samme fenomenet hvor tilstrømming av ferskvann skaper optimale forhold hvor fuglene finner godt med mat med masse-hekking som resultat. Dette ser man både i La Mata-lagunen og den i Torrevieja. Bare i Torrevieja-lagunen teller man over 5.000 eksemplarer nå.

Det er den bitte-ille røde reken som gir flamingoen sin karakteristiske farge. Rekene trenger et spesifikt salt-nivå i tillegg til godt med vann i lagunen. Når miljøet ikke er optimalt dør de voksne individene og bare eggene overlever.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter