Høyre-ekstreme jobber for tyrefekting i Orihuela

Publisert

I Orihuela oppfyller det høyre-ekstreme partiet Vox “et av sine valgløfter om å bringe tyrefekting tilbake til Orihuela. Varaordfører, Manuel Mestre (Vox), kunne på Radio Orihuela kunngjøre at man forbereder prosjektet.

Kommunen har hatt en ingeniør innom tyrefekter-arenaen, Plaza de Toros, for å få en oversikt over hva som konkret må gjøres med arenaen som lenge har stått uten å bli brukt.

VOX-talsmannen understreker at “i valgprogrammet deres ble det sagt at den nasjonale fiestaen skulle gjenoppstå, og det er sant, vi oppfyller valgløftene våre“.

manifestacion_contra_el_toro_de_la_vega._rompe_una_lanza_2014_52.jpg
KONTROVERSIELLT: Et flertall av spanjolene er i mot tyrefekting. Det er deler av de konservative og ekstreme høyre som i dag fremmer denne “tradisjonen”.

Opposisjonen vil stoppe prosjeket og en talsmann sier at man vil:

– Ta denne saken til kulturdepartementet for å få det stoppet, da det er uakseptabelt at tyrefekting vender tilbake til byen. Det ville være mer nyttig for kulturdepartementet å investere i å bevare, restaurere og beskytte andre ekte kulturtiltak. Som for eksempel veggmaleriene i San Isidro, i stedet for å gå baklengs og begå dyremishandling i byen igjen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter