Polemikk om høyhus i Torrevieja

Publisert

At rådhuset i Torrevieja har åpnet for byggingen av høyblokker skaper gnisninger med naboer og nye problemer. Ikke bare blokkerer disse utsikten men krav til areal rundt disse blokkene på 10 etasjer gjør at det blir knapt med grøntarealer for andre beboere. I Torrevieja tillater rådhuset nå høyblokker på opptil 29 etasjer.

10 etasjer + Arkeologiske rester

På Punta Prima bygger man nå fem nye høyblokker på ti etasjer hver. Det er prosjektet “Poseidonia” som bygges opp her helt på grensen til Orihula kommunene. Dette er ikke langt fra omstridte Cala Mosca som naboene lenge har prøvd å stoppe bli utbygget med over to tusen boliger.

Etterspørselen etter turistboliger er det som driver oppføringen av nye blokker langs kysten.

Naboene helt syd i Torrevieja ser med det sine friområder forsvinne.

Midt i området på Punta Prima ligger det arkeologiske rester fra 1800-tallet, knyttet til et bygg for “carabineros”. En slags politi/tollere som voktet kysten av Spania på jakt etter smuglere i gamle tider. På det samme området finner man også en ruin fra den spanske borgerkrigen. Dette var en installasjon med anti-luftskyts ment å beskytte innseilingen til den viktige marine basen og havnen i Cartagena. Det finnes også restene av et gammelt våpenlager her.

Da rådhuset i 2019 ga utbyggeren tillatelse til å bygge her var det med en klausul om at restene skulle beskyttes.

Luksusblokker endrer områdets karakter

Disse siste fem kommer i tillegg til ti allerede oppførte høyblokker i området. Punta Prima og Rocio del Mar får sin karakter helt endret når høyblokkene nå dominerer kystlinjen. Dette skjer samtidig som kommunen overser økt behov for offentlige tjenester og infrastruktur i det befolkningen helt syd i kommunen øker og endrer karakter. Prisen for en leilighet i en av disse nye blokkene, med panoramautsikt over Middelhavet, begynner på 440.000 Euro. Det mangedobbelte av hva en leilighet i dette området har kostet til nå.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter