Historiens varmeste desember

Publisert

I følge væropplysningen Proyecto Mastral ble desember 2015 den varmeste måneden i Torrevieja siden 1927 – det første året med målinger. Det kjølige været kom aldri. I stedet fikk man en jevnt over varm måned med en gjennomsnittstemperatur på 15,3 grader. Høyeste temperatur ble målt til 24 varmegrader den 16. desember.

Desember har vært en ekstraordinær måned for hele regionen Comunidad Valenciana, skriver Proyecto Mastral. Det refereres til statistikk fra spansk meteorologisk institutt som viser temperaturer som ikke har vært høyere for denne måneden siden 1950-tallet eller før. Når det gjelder mengden nedbør, har den ikke vært lavere siden 1974.

 

Tørt og varmt år for Torrevieja

For Torreviejas del ble 2015 et varmt og tørt år. Det fremgår av tall fra de fire målestasjonene Proyecto Mastral har på forskjellige steder i kommunen. Gjennomsnittstemperaturen for hele året var på 19,7 grader.

De høye temperaturene har gjort at mange har kunnet nyte strandlivet langt utover det som er normalt for sesongen. Samtidig har tørken skapt problemer med vannmangel for bøndene i distriktet. I september og oktober kom det en del nedbør, men ikke nok til å løse problemet.

Les også: Torrevieja «løser» vannproblem

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter