Her er Torreviejas 10 mest mygg-infiserte områder

Publisert

Mygg-plagen i Torrevieja er det som genererer flest klarer til kommunen i tillegg til søppel-håndtering. Torrevieja kommune har identifisert de ti områdene hvor det er størst risiko for at myggen yngler i store mengder og periodeivis kan bli en plage for folk.

Listen er gjort på bakgrunn av mange års erfaring i kamp mot myggen. Listen skal tas spesielt hensyn til ved tildelingen av den nye kontrakten for skadedyrbekjempelse i byen. 500.000 Euro forventes brukt over fem år på å holde myggen under kontroll.

Området rundt Torrevieja-lagunen

De vannmettede områdene mellom CV-905 og bredden av Torrevieja-lagunen – nå kjent som den rosa lagunen – som inkluderer urbanisasjonene El Limonar, Punta de la Víbora og de ulike fasene av Las Torretas, våtmarkene mellom N-332 og bredden av Torrevieja-lagunen. Det samme gjelder områdene der regnvann kan samle seg mellom CV-95 og Torreviejalagunens bredder, inkludert urbanisasjonene Lago Jardín, Villa Sol og Los Balcones.

Det samme gjelder aksen som dannes av kanalen til acequión salinero mellom N-332 og Avenida Gregorio Marañón, parken Estación og parken Rincón del Salinero.

Det samme gjelder områdene rundt parkene Doña Sinforosa, Islas Canarias, San Roque og Rincón de Asturias. Til slutt er avløpene rundt Paseo de La Libertad og Paseo de Vistalegre, der de viktigste infrastrukturene for oppsamling av regnvann i sentrum møtes, identifisert som spesielt problematiske områder.

Voldsomme nedbørsmengder og biologiske metoder

Den nye kontrakten inneholder to viktige betingelser – i tillegg til at det tas spesielt hensyn til effekten av plantevernmidler i naturparken: Når nedbøren overstiger 20 liter per kvadratmeter, må selskapet som tildeles kontrakten, iverksette ekstraordinære kampanjer i tilfelle massiv fremvekst av mygg i voksenfasen.

I tillegg må selskapets tilbud inneholde et prosjekt for å fremme biologisk mangfold i forbindelse med integrert skadedyrbekjempelse. Et grunnleggende aspekt som på et mindre teknisk språk betyr at man prioriterer å gjenvinne erfaringer, for eksempel ved å skape forutsetninger for reproduksjon av arter som i utgangspunktet lever av mygg: flaggermus, menneskenes viktigste allierte i denne kampen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter