Habanera-festival i Torrevieja

Publisert

Fra den 19. til 26. juli forvandles historiske Eras de la Sal i Torrevieja til et mekka for de som er interesserte i Habanera-musikk.

Fra den 19. til 26. juli forvandles historiske Eras de la Sal i Torrevieja til et mekka for de som er interesserte i Habanera-musikk.

Habanera er en musikkstil som opprinnelig stammer fra Cuba. Det er antatt at Habanera ble brakt tilbake til Spania av sjømenn, hvor det ble populært rundt begynnelsen av det tjuende århundre. Den baskiske komponisten Sebastian Yradier var kjent for sin Habanera La Paloma (Duen), som oppnådde stor berømmelse i både Spania og Amerika.

60-årsjubileum

Konkurransen Certamen de Habanera y Polifonia i Torrevieja ble for første gang avholdt i 1955 og feirer i år sitt 60-årsjubileum. I den anledning arrangeres en ekstraordinær gallaforestilling hvor koret Orfeon Donostiarra opptrer sammen med symfoniorkesteret i Torrevieja.

I løpet av den tradisjonelle sangkonkurransen for solister og kor vil publikum kunne oppleve totalt 14 kor fra tre ulike kontinenter og som representerer ni forskjellige land som deltar i konkurransen. Blant dem, fem spanske kor som kommer fra Kanariøyene, Madrid, Castilla La Mancha og Baskerland.

Avskjedskonsert med 1.000 sangere

I tillegg vil seks kor fra Torrevieja delta i det som vil bli en virkelig spektakulær avskjedskonsert. På konkurransens aller siste dag vil nemlig de lokale sangerne slå seg sammen med Orfeon Donostiarra-koret og samtlige av konkurransens 21 påmeldte kor for å danne et ”super-kor” bestående av rundt 1.000 sangere.

Konkurransen vil bli presentert av Carolina Casado og den spanske tv-stasjonen TVE vil lage et eget program med det beste fra korkonkurransen.

Å synge i kor er sunt

En studie gjennomført ved Universitetet i Gøteborg har funnet ut at hjerterytmen til koristene endret seg når de begynte å synge. De svenske musikkforskerne fant ut at koristene ikke bare sang og pustet i samme åndedrag, men at også kroppene deres ble synkronisert ved at hjertene deres startet å slå i samme takt.  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter