Guardamar: Svensk ektepar overtar treningssenter

Publisert

Tina og Jojje Lemor fra Sverige er de nye eierne av Total Fitness Guardamar utenfor Torrevieja. Ekteparet har valgt å gå fra sikre jobber i Sverige og ser fram til å skape et nytt liv for seg selv på Costa Blanca.

Tina og Jojje Lemor fra Sverige er de nye eierne av Total Fitness Guardamar utenfor Torrevieja. Ekteparet har valgt å gå fra sikre jobber i Sverige og ser fram til å skape et nytt liv for seg selv på Costa Blanca.

-Det var noen venner av oss som startet opp helsestudioet i sin tid. Da de bestemte seg for å flytte til Tenerife tok vi over som eiere. Valget var egentlig enkelt, og vi innrømmer at vi er svært priviligerte som kan leve av vår egen hobby, smiler ekteparet.

Det er mange nasjonaliteter som trener hos helsestudioet midt i sentrum av Guardamar, også nordmenn.

-Blant helsestudioets 150 til 200 medlemmer medlemmer har vi mange nordmenn, engelskmenn, svensker og tyskere, som gjerne bor her i området på vinterstid. Jeg tror det som skiller oss fra konkurrentene er at dette er et svært sosialt sted. Spesielt blant de som kommer om morgenen, ler Tina. Da slåss de eldre om trimsyklene og lydnivået høyt.

Medlemmer i alle aldre
Aldersmessig er spennet hos medlemmene ved treningssenteret i Guardamar fra 15 til 76 år, forteller Tina.

– Vi har medlemmer i alle aldre, og mens noen aldri har satt fot i et helsestudio før driver andre med bodybuilding og konkurranser. Noen behøver derfor mer hjelp og veiledning enn andre. Og, mens noen sliter med ryggplager har andre vonde knær. Men en ting skal alle medlemmene våre ha, uansett alder og fysisk tilstand; de er alle veldig treningsivrige, ler Tina Lemor. For eksempel har vi en norsk dame på 76 år som kommer innom her nesten hver eneste dag for å gjøre styrkeøvelser og sykle.

Utvidede åpningstider
Treningsstudioet i Guardamar stenger ikke på helligdager eller under siesta-tiden.

-Det stemmer at vi ikke holder siesta-stengt og at vi også har valgt å holde dørene åpne på helligdager. Disse dagene kommer det folk ofte personer utenbys fra for å trene hos oss. Mange medlemmer sier også at de setter pris på våre utvidede åpningstider fra klokken 09:00 til 22:00 på hverdager. Siden mange slutter på jobb klokken åtte eller ni får også denne gruppen benyttet seg av tilbudet vårt.

Helseturister
Ekteparet Lemor traff hverandre gjennom trening og har kjent hverandre siden 1997. Før det svenske paret flyttet nedover til Torrevieja drev entreprenørene kostholdsbutikk og en nettside for salg av treningstøy. Hjemme i Sverige forteller Jojje at han var storforbruker av ulike typer medikamenter på grunn av borrelia som hadde satt seg på nervesystemet.

– Vi bestemte oss for å flytte nedover etter å ha feriert i Torrevieja gjennom flere år. Jeg merket etterhvert at smertene var mindre og at jeg sov bedre hver gang jeg oppholdte meg i Spania. Dessuten behøvde jeg ikke medisin i de lengre periodene vi var i Spania heller.

Hva er forskjellen mellom å drive helsestudio i Sverige og Spania?
– Det er en kroppsdyrkingskultur langs Costa Blanca-kysten, og folk setter pris på oss. Det skjer nesten daglig at noen ønsker å ta bilde sammen med oss. Her verdsetter folk innsatsen man har lagt ned for å bygge opp kroppen. I Norden møter jeg ofte misunnelse og forutinntatthet. Her på Costa Blanca er det jeg driver med akseptert, sier bodybuilderen Jojje.

Landslagstrener
I mai i år var Tina trener for det svenske landslaget i Fitness. Som er en av de seks ulike konkurransegrenene underlagt det svenske kroppsbyggingsforbundet. Dersom du ønsker en treningstime med Tina som personlig trener koster dette 25 euro.

-Jeg har spilt masse fotball i ungdomstiden, men fikk problemer med knærne. Etter litt fram og tilbake stod valget mellom svømming og treningsstudio. Nå trener jeg hver dag, og starter morgnene med en times joggetur. Både Jojje og jeg har stor kunnskap om kosthold og trening. Vi analyserer hver og enkelt individuelt og gir kontinuerlig råd både i forhold til korrekt utføring av øvelsene til riktig kosthold. Hvilke øvelser man foreslår er selvfølgelig avhengig av evne og fysisk tilstand. Vanligvis anbefaler vi folk å trene en time tre ganger i uken.

Tina følger det som kalles LCHF-dietten (Low Carb, High Fat). Dette er en spesiell svensk form for ketogen diett med lavt inntak av karbohydrater og høyt inntak av fett.

– Det mange ikke er klar over er at det er stor forskjell på sunt og usunt fett. Det sunne fettet finnes for eksempel i olivenolje og nøtter, mens det usunne fettet finnes i bacon og fløte. Det har nå gått hele 20 år siden jeg startet å trene, og jeg har kjørt fullt fra dag èn. Det tar tid å legge på seg muskler, men selv om man kjører lett styrketrening trener man opp muskulaturen sakte med sikkert.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter