Guardamars historiske arv skal gjøres mer tilgjengelig

Publisert

Over én million euro skal brukes til restaurering av middelalderborgen Castillo de Guardamar, i Guardamar del Segura, bygget av maurere på 1100-tallet. Borgen huset i sin tid mesteparten av byens innbyggere, men ble ødelagt og forlatt etter det store jordskjelvet på Costa Blanca i 1829. Restaureringen av er støttet med midler fra EU.

Målet med investeringen på 1,2 millioner euro (over 11 millioner norske kroner) er å gjøre Castillo de Guardamar til en fremtredende kulturskatt og aktivt besøkssted på Costa Blanca.

Midlene kommer fra EU (European Regional Development Fund) og regionsadministrasjonen i Valencia og skal gi nytt liv til borgen, skriver EFE. Brorparten av budsjettet skal brukes til å styrke den gamle muren rundt borgen, et arbeid som betegnes som «presserende». Festningen skal også gjøres mer besøksvennlig for publikum med benker, overbygg og belysning.

De fleste innbyggerne i Guardamar del Segura bodde opprinnelig innenfor murene. Byen ble imidlertid rasert av det store jordskjelvet på Costa Blanca i 1829 og borgen ble forlatt.

I tillegg til restaureringen skal de arkeologiske utgravningene som allerede foregår på stedet fortsette. Blant annet er det funnet ruiner etter de første bosetningene til fønikerne i Guardamar, datert tilbake til rundt 400 til 600 år før Kristus. Tidligere sivilisasjoner som iberere, fønikere, grekere, romere og maurere skal alle ha hatt tilhold i området. Borgen ligger også slik til at den egner seg for utflukter, med panoramautsikt over Guardamar og Middelhavet. Prosjektet for restaurering av borgen og muren er lagt ut på anbud.

For mer lokalhistorie om Guardamar, klikk her: Guardamar del Segura

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter