Gran Alacant: Skandinavisk samlingspunkt til salgs

Publisert

Etter å ha drevet den skandinaviske restauranten, Marco Polo i Gran Alacant, i sju år vil Enel og Markku Kacksell pensjonere seg. Det svenske ekteparet, som har profilert spisestedet som en 100 prosent skandinavisk restaurant, ønsker å la nye krefter ta over restaurantdriften.

-Vi har bestemt oss for å gå av med pensjon og nyte livets siste, glade dager, sier Markku med et smil. Forhåpentligvis er det noen der ute som ønsker å ta over en veletablert skandinavisk restaurant. Restauranten ligger i Gran Alacant, et område med mange skandinaver, og vi mener derfor at Marco Polo tilbyr gode utviklingsmuligheter for de nye eierne.

Restauranten Marco Polo åpnet dørene tilbake i 2007 og det populære spisestedet har siden hatt en stor skandinavisk kundekrets. For mange nordmenn har Marco Polo blitt et samlingspunkt og et viktig bidrag i det skandinaviske miljøet i området.

-Marco Polo er for oss i den norske klubben et viktig supplement til aktivitetene der. Nordmenn har få steder som gir dem en følelse av tilhørighet i denne ”pensjonistbyen,” og Marco Polo er en av dem, understreker stamgjest Tore Ledal.

Skandinaviske tradisjoner

Ekteparet har hele tiden forsøkt så godt de kan å følge skandinaviske tradisjoner. Her feires eksempelvis både fastelavnen og allehelgensdag. Og selvsagt 17. mai og den svenske nasjonaldagen den 6. juni. I år skal de også prøve seg på den danske nasjonaldagen den 5. juni. I tillegg kommer jul, nyttår og påskefeiring.

-Det er nå ganske nøyaktig sju år siden vi vi startet restauranten. Og, det har vært en sann glede å drive Marco Polo og servere flotte gjester tradisjonelle skandinaviske retter i alle disse årene. Våre kunder er nok først og fremst nordmenn, spanjoler, engelskmenn, forteller Enel. Favorittmaten til de norske gjestene er torsk med kokt potet, bacon og stekt løk. Men, mange bestiller også flambert pepperbiff med stekt potet og grønnsaker, og ørret med kokkens rekesymfoni-saus. De som er glade i biff setter pris på at vi har argentinsk kjøtt på menyen.

Vanlig drift fram til ny eier overtar

Inntil ny eier er på plass forteller ekteparet at vil restauranten være i vanlig drift.

-Vi har åpent hver dag, og har ikke hatt fri en eneste dag siden januar. Nå ønsker vi å reise mer og tilbringe litt mer tid hjemme i Skandinavia. Den som tar over løper ingen risiko. Selv om det ikke er noen hoteller i området er det som regel alltid godt med folk. Om litt vil det også åpne et marked kun 50 meter unna. Planen er at markedet åpner i august eller september i år. Dette er et område som kommunen har brukt 530.000 euro på å sette i stand og som nå er klart til å ta imot markedsbodene.

Interessert? Du kan treffe Markku på telefon 654 017 656.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter