“Glemte å følge opp” 400 hektar stor naturpark i Torrevieja

Publisert

Torrevieja kommune annonserte tilbake i 2019 etableringen av en naturpark på 400 hektar. Det vernede området skulle beskytte kystlinjen og havet like utenfor. Prosjektet har ikke gått fremover. Nå skylder kommunen på det forrige byrådet. Byråd for fiske Antonio Vidal (PP) sier de ikke har fått svar fra det tidligere kommunestyret om prosjektet. Han viser til en mail han sendte tilbake i november 2020.

Studie fra Universitetet i Alicante

Det var Universitetet i Alicante som spesifiserte hvilke området som har størst verdi og som trenger å vernes. Konkret var det snakk om 120 hektar nord i kommunen 530 meter ut fra kystlinjen ned til 14 meters dyp. Det største området som man ønsker vernet er 296 hektar syd i kommunen. Dette området begynner mer eller mindre i sentrum, det er 900 meter bredt og går ned til 20 meters dyp.

Hobbyfiske skal også forbys

I dette området vil alt fiske, inkludert hobby-fiske forbys. Det blir også forbudt for lystbåter å ankre opp her. Bare i Torreviejas tre lystbåthavner finner man 2700 lystbåter. Torreviejas store fiskeflåte har støttet initiativet gjennom fiskernes forening.

Å verne havet like utenfor Torrevieja skulle gi det marine økosystemet muligheten til å regenerere seg etter lang tids overfiske og press fra turisme. Undervanns-skoen av Poseidon-gress er noe av det viktige man ville beskytte. Disse områdene er viktig for voksende små-fisk, de skades av fritidsbåters oppankring og fiskernes redskaper.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter