Gjenopprette sanddyneskogen i Torrevieja

Publisert

Miljøvern-organisasjonen, Asociación de Naturalistas del Sureste (ANSE), har med støtte fra Torrevieja kommune utført ulike arbeide med fokus på å gjenopprette økosystemet i sanddynene på La Mata like utenfor Torrevieja.

Fokus i denne fasen å gjenoppbygginge vegetasjonen i form av enebær- og einerlunder i området bak Torrelamata-stranden, Paraje Natural Municipal del Molino del Agua. Arter som har vært utryddet sør i Alicante-provinsen.

I det spesielle økosystemet i sand-dynene gir dynene beskyttelse for vegetasjon som igjen holder på sanden så dynene kan fortsette å vokse.

Arbeidet, som er finansiert av det økologiske produktselskapet Naturgreen, har gjort det mulig å plante til sammen 100 eksemplarer av sanddynes einer (Juniperus turbinata) og 50 eksemplarer av maritim einer (Juniperus macrocarpa), samt mange andre arter som er typiske for sanddyner, i dette området.

I år er også invasive eksotiske arter som katteklo (Carpobrotus spp.) og pythera (Agave spp.) fjernet fra området.

Dyneskog

Målet med denne typen tiltak er å gjenvinne sanddyneskogene, en formasjon som praktisk talt er utdødd i Europa. Faktisk er den maritime einer og sanddyne-eneren utryddet i den sørlige delen av Alicante-provinsen, og det finnes bare noen få eksemplarer igjen i den nordlige delen av Alicante-provinsen og på engen El Saler (Valencia).

Når det gjelder sanddyneeneren, er den forvist til regionalparken Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar i naboregionen Murcia.

Sju års arbeid

I løpet av de sju årene restaureringsarbeidet har pågått uavbrutt, har det blitt plantet mer enn 150 kyst einer og mer enn 700 sanddyner, i tillegg til andre sanddynearter.

Det er et prosjekt som på grunn av sin tilnærming og kontinuitet er et av de mest fremragende i Valencia-regionen på sitt felt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter