Går videre med høyhusplaner i Torrevieja

Publisert

Eiendomsselskapet Baraka går videre med planene om å bygge to høyhus ved havnen i Torrevieja. Selskapet har søkt kommunen om den obligatoriske miljøutredningen som kreves for slike prosjekter, en søknad som nå er til behandling i kommuneadministrasjonen. Flere politiske partier er imot utbyggingen, men har så langt ikke kunnet stoppe prosjektet grunnet byggetillatelsen som ble gitt av det gamle PP-styret.

Tross motstanden mot høyhusene i Torrevieja, har ikke kommuneledelsen annet valg enn å åpne for videre saksbehandling. Utbygger sitter på en byggetillatelse som ble gitt under perioden 2008 til 2011 da Partido Popular satt med styringen. Dersom kommunen i dag skulle avvist saksbehandlingen ville de risikert et erstatningskrav på flere millioner euro.

Les også: Vil endre Torreviejas skyline

Prosjektet møter motbør fra flere hold. Foruten å endre byens horisont mot havet, har enkelte ment at byggingen av tårnene vil gå utover den verneverdige konstruksjonen Canal del Acequión, en kanal for vannføring bygget i 1480.

Utbygger er imidlertid klar i sin sak. I følge Grupo Baraka vil tvillingtårnene ikke medføre noe ødeleggelse hverken på miljøet eller Torreviejas kulturarv. Selskapet går derfor videre med planene.

De to byggene skal ligge i havneområdet i Torrevieja ved avenyen Gregorio Marañón og parken Doña Sinforosa. Tårnene som har fått navnet Torres Sinforosa vil ha 26 etasjer og en høyde på 82 meter.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter