Full runde med gryterett og vin i Torrevieja

Publisert

Torrevieja er kjent for sine ”Tapas-runder” – der en rekke lokale restauranter stiller opp med tapas og drikkevarer til faste rimelige priser. I år har byen forsøkt noe nytt: Gryteretter med vin.

Torrevieja er kjent for sine ”Tapas-runder” – der en rekke lokale restauranter stiller opp med tapas og drikkevarer til faste rimelige priser.  I år har byen forsøkt noe nytt: Gryteretter med vin.

Det er en lang rekke myndighetsorganer og bedrifter i Torrevieja som står bak ”torreviejagastronomica.com” – nettstedet som promoterer utelivet i saltbyen.  Hensikten er selvsagt å skape oppmerksomhet rundt restauranttilbudene i Torrevieja, og trekke folk inn i spisestedene. Skape turistreklame for Torrevieja.
”Gryterett og vin”-kampanjen fulgte samme mønster som de årvisse Tapas-rundene, men denne gangen var mat og drikke adskilt, gjestene kunne velge bare det ene eller det andre.  Uten at det gjorde stor forskjell – de fleste kjøpte en liten gryterett til 2 euro og et glass vin til halvannen euro

”Gryte og vin”-kampanjen gikk fra 6. til 9. februar, og 25 av de lokale bedriftene i byen deltok. Disse representerte både små og store restauranter, mer eller mindre kjente og populære.  En liten prøverunde avslørte raskt at de små og intime stedene gjorde mest ut av kampanjen – med tilbud på relative rikholdige gryter – selv om disse var små.  De mer fasjonable som El Mesón de la Costa serverte ørsmå gryter med noe mindre vellaget innhold. Men likevel var det mange som var innom dette kjente og vanligvis kostbare stedet – bare på lørdagen solgte de over to hundre gryteretter.

”La Cazuelica y el Vino”- kampanjen  ble ellers en blandet suksess, mente noen av de deltagende etablissementene. Ikke så mange kunder som ventet kom på besøk hos de fleste.  Kanskje skyldes det forhåndsannonseringen – det var nok veldig mange som ikke hadde hørt om billig ”gryte og vin”.  Men noen fikk seg en hyggelig bytur med variert kost.

– Et glimrende tiltak å ta med seg hjem til Bergen, mente bergenseren Harald R. Noss, som var på ”Gryterett og vin”-runde .  Dette må være en ide å stjele for norske bevertningssteder som vil gjøre seg kjent, og trekke til seg nye kunder, mente Noss.

Arnt Olaussen og kona Larisa hadde tatt turen helt fra Pilar de la Horadada for å delta i det gastronomiske  arrangementet i Torrevieja. – meget godt og meget praktisk å kunne gå fra sted til sted, mente Olaussen, som hadde tatt for seg tre ulike retter i tre forskjellige restauranter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter