Frykter katte-ofring på Halloween

Publisert

Dyremottakene i Torrevieja advarer mot å adoptere bort svarte katter i tiden frem mot Halloween. Erfaring med ritualer der folk ofrer dyr i forbindelse med allehelgensaften skal være årsaken. Frivillige knyttet til mottakene forsikrer media om at advarselen er reell og at svart magi og santería-ritualer eksisterer i området. Kommunale mottak har derfor stoppet all adopsjon av svarte katter i hele oktober.

Det skal ikke være kommet inn anmeldelser i Torrevieja konkret knyttet til ofring av katter på Halloween, det vil si kvelden 31. oktober. Det skal imidlertid ikke være uvanlig å finne spor etter ofring av dyr generelt, gjerne hoder av fjærkre som kyllinger og høner eller duer. Slike funn skal blant annet være gjort i fjæra og ved gravlunder.

Det er dyrevernere fra programmet for sterilisering av villkatter Proyecto CES (Capturar-Esterilizar-Soltar) som har kommet med advarselen. Torrevieja kommune som samarbeider med CES har instruert alle kommunale mottak om ikke å adoptere bort svarte katter i oktober.

Les også: Mystisk skjelettfunn i havet ved Calpe

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter