Fortsatt “kaos” ved sykehuset i Torrevieja

Publisert

“Sjokkuren” som var ment å redusere ventetiden ved sykehuset i Torrevieja har ikke gitt resultater. Fortsatt er ventetiden 94 dager for operasjoner som ikke “haster”. Og man må vente halvannen uke på en vanlig legetime. Snittet for Spania er fem dager. Totalt 1367 personer befinner seg nå på venteliste for et inngrep i Torrevieja.

Den nye ledelsen sier deler av problemet er at folk ikke har blitt kjent med de nye tilbudene man nå har for å enklere tilgang til helsestell.

Pensjonister og utlendinger

Sykehuset er “overarbeidet” og man peker på at man i Torrevieja har en i snitt eldre befolkning med store behov. En av tre pasienter på sykehuset er over 65 år. Halvparten er utlendinger noe som ofte skaper språkproblemer og frustrasjoner for de ansatte.

204.000 personer har sykehuset i Torrevieja som sitt lokalsykehus. 172.000 sogner til Orihuela og 190.000 til Elda.

Man peker også på at Covid-19 har gjør at det har vært vanskeligere å få unna ventelisten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter