Fortsatt bare forfall for Torreviejas maritime kultur-historie

Publisert

Rådhuset i Torrevieja satte i 2022 av 17.157 Euro til et prosjekt hvor man bedre skulle kartlegge og gjøre kjent byens opphav og første havne-konstruksjon. Foruten  Eras de la Sal skulle fokuset være byens første brygge, kalt «El turbio», eller «Muelle Mínguez» oppkalt etter forretningsmannen Antonio Mínguez.

Herifra så man starten på saltbyens rikdom. Saltet ble lastet ombord på skuter her. Og mye penger tjent på å «smugle» fattige spanske bønder over Middelhavet til Algerie hvor de ønsket å starte et nytt bedre liv, en forretning som fortsatt lever godt i dag, dog motsatt vei.

Bare forfall og nedgradert juridisk vern

Til tross for lovnader fra rådhuset har området stått gjerdet inn siden forsommeren 2022. Den vestre kanten faller nå inn under den private parkeringsplassen til en sportsbåthavn på rundt 700 kvadratmeter, lovlig bygget på offentlig grunn med konsesjon fra Valencia-regionen.

Etter at den kulturhistoriske verdien av dette historiske elementet, som er vernet i PGOU fra 1986, har blitt nedgradert, har bystyret besluttet at utgravningene og de ti tverrgående sonderingene skal begynne neste mandag. Nå med det pompøse målet om “historisk og kulturhistorisk gjenvinning av Muelle Míguez som en del av byens museums-, kultur- og turistdiskurs i kyststripen i sentrum av Torrevieja mellom Eras de la Sal og havneområdet“.

Nå har de hundreårige sandsteinsplatene mistet kontakten med vannet i bukten som ga dem mening. I stedet for båter er det fullt av biler.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter