Forsmak på sommer på Costa Blanca

Publisert

Mars måned og sommertemperaturer. Det var situasjonen på Costa Blanca torsdag 9. mars. Enkelte steder viste gradestokken helt opp mot 30 varmegrader på ettermiddagen. Ved målestasjonen til Meteorihuela i Orihuela ble temperaturen målt til hele 30,5 grader. Også fredag 10. mars ble en varm dag med sol over hele Spania.

Varme dager på Costa Blanca frister til kortermet og shorts, men «pass på» sier Orihuela kommunes nye meteorolog Pedro Gómez til avisen Información; «Ikke stol på mars, for den bedrar. Like fort som det blir varmt blir det kaldt».

Meteorologen fra instituttet Meteorihuela påpeker også at 30 grader i mars ikke er enestående i Alicante-provinsens historie. Han viser blant annet til den 23. mars 1952 da maksimumstemperaturen ble målt til 36 grader, den 26. mars 1988 som hadde 33 grader og 30. mars 2015 med 31.9 grader.

Orihuela kommunes avtale med Meteorihuela inngår i en plan om å bedre tilbudet om informasjon til turister og andre og for bedre å kunne planlegge byens arrangementer, heter det på kommunens hjemmeside. 

Været i Spania, temperatur og værmelding for steder som Alicante, Malaga, Kanariøyene m.m.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter