Forlatt campingplass rives etter 30 år

Publisert

Den forlatte campingplassen Moncayo ved sanddynene i Guardamar del Segura skal endelig rives. Anlegget som ligger langs veien til Torrevieja har ikke vært i bruk de siste tretti årene. Tomten er i privat eie, men kan etter ny regional verneplan for kystområdene i Valencia ikke brukes til utbygging. Kommunen i Guardamar har nylig fremsatt krav om riving.

Dersom eieren av campingplassen i Moncayo ikke oppfyller kravet om å rive, vil Guardamar del Segura kommune ta jobben. Kommunen vil deretter søke regress hos eieren for å få dekket utgiftene. Etter den nye verneplanen for kystområdene som er til behandling i Valencia-parlamentet vil tomten ikke kunne brukes til utbygging.

Sanddynene og pinjeskogen i det aktuelle området fungerer i dag som naturpark for publikum, med stier som ligger tett opptil den forlatte campingplassen. Kommunen mener dette understreker behovet for riving. Å fjerne campingplassen, med bygg og infrastruktur, inngår i kampanjen for å rydde opp langs kystlinjen hos kommuner syd på Costa Blanca.

Les også:

Fjerner strømmaster i naturområde

Bedre vern av Torreviejas kystlinje

Vil ha byggeforbud langs kysten

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter