Foredrag om Gaudì i Sjømannskirken

Publisert

Den berømte arkitekten Antoni Gaudì er i fokus i Sjømannskirken i Torrevieja tirsdag 18. mars.  I serien historie- og kulturforedrag, er det Berit Aarvold og Per Arne Skramstad som skal ta for seg mannen som har satt sitt tydelige preg på Barcelona

Antoni Gaudì sto bak byggverk som vekker stor oppsikt selv i dag – mer enn hundre år etter at de fleste av dem ble oppført. Arkitekturen er så ekstrem at den er nærmest uten sidestykke. Hvordan fikk Gaudì bygget så mange helt spesielle prosjekter? Hvem var det so finansierte byggingen, som må ha koster store summer i sin tid.

Antoni Gaudì er verdensberømt for sine arbeider. Sju av hans verk er på UNESCOs verdensarvliste. Hens helt særegne stil er ofte lett å identifisere, selv etter flere generasjoner har ingen annen arkitekt skapt noe lignende.

Det meste av det Gaudì skapte finner vi i Barcelona, men han sto også for prosjekter utenfor Catalonia.

Mannen selv var like uvanlig som det han skapte. Han var sykelig og svak, men samtidig utrolig sta og pågående. På slutten av sitt liv ble han mer og mer en religiøs og tilbaketrukket mann.  Hans liv endte tragisk – men etter sin død ble han hyllet som en nasjonal helt.

Alt dette er temaet for foredraget i Sjømannskirken tirsdag 18. mars om kvelden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter