Flest turister fra England, Frankrike og Belgia i Torrevieja

Publisert

Besøkende på turistkontorene i juni og juli måned viser at det er briter og franskmenn er de som besøker byen mest i løper av høysesongen. Reisende etterspør informasjon om byen, transport, fritid, kysten, naturparker og kulturaktiviteter.

Grafene viser at det totale antallet besøkende på turistinformasjonskontorene i juni måned var 1 950, hvorav 27,64 % var nasjonale turister og resten, 72,36 %, var internasjonale turister. I tillegg er det angitt at de ulike turistbrukerne kom med 2 058 henvendelser.

På samme måte var det totale antallet besøkende på turistinformasjonskontorene i juli i fjor 2 310. 32,98 % av brukerne kom fra det nasjonale territoriet, mens resten, 67,02 %, var turister fra utlandet. Rådhuset påpeker at den intense varmen har påvirket nedgangen i antall besøkende i juli, ettersom det nesten ikke er noen forskjell fra måneden før, spesielt siden de kunne velge andre måter å skaffe seg informasjon på, som internett og sosiale nettverk.
På toppen av rangeringen

Rapporten som er utarbeidet av turistdepartementet, viser at lokale besøkende topper listen over nasjonale besøkende med 32,72 % av det totale antallet, etterfulgt av besøkende fra Madrid-regionen (23,72 %), Baskerland (11,29 %), Castilla-La Mancha (6,71 %) og Castilla León (6,41 %). Det var en liten økning i antall besøkende med katalansk opprinnelse sammenlignet med tidligere år.

Blant utenlandske turister ligger britene på førsteplass med 21,70 %, etterfulgt av franskmenn (16,49 %), belgiere (13,81 %), svensker (8,03 %) og tyskere (7,32 %). Ifølge rapporten er det verdt å merke seg at økningen i turister fra Øst-Europa, som polakker og tsjekkere, som ligger på henholdsvis sjette og ellevte plass på rangeringen, fortsetter.

Ifølge konsistoriet handler 34,86 % av det totale antallet henvendelser om lokal informasjon, 16,11 % om transport, 14,71 % om fritid og 10,29 % om naturparker. På femteplass kommer kulturelle aktiviteter (9,98 %), etterfulgt av spørsmål om Costa Blanca (2,69 %). Lokalbefolkningen er interessert i Salt Flats (39,78 %), øya Tabarca (26,84 %), ubåten S-61 Delfin (21,08 %) og nautiske fritidsaktiviteter (12,28 %).

Translated with DeepL

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter