Flere nordmenn og svensker drømmer om å kjøpe seg frititidsbolig i Spania

Publisert

Interessen for å kjøpe fritidseiendom i Spania er større enn noen gang blant nordmenn og svensker. Halvparten av Sveriges befolkning drømmer nå om å skaffe seg egen bolig i Spania og 55. 000 nordmenn har konkrete planer om å kjøpe, så drømmene er tilstede i fullt monn blant nordmennene også.

Interessen for å kjøpe fritidseiendom i Spania er større enn noen gang blant nordmenn og svensker. Halvparten av Sveriges befolkning drømmer nå om å skaffe seg egen bolig i Spania og 55. 000 nordmenn har konkrete planer om å kjøpe, så drømmene er tilstede i fullt monn blant nordmennene også.

Bare fem prosent av svenskene som drømmer tror at de vil kunne fullføre ønskene innen 1-2 år og en ny undersøkelse viser at det kun er to prosent virkeliggjør drømmen. Det er for øvrig Reagera Marknadsanalys, på oppdrag fra Fastighetsbyrån, som har foretatt den svenske undersøkelsen. Totalt deltok 1000 personer i undersøkelsen som ble foretatt på web.

        Varmere klima lokker mange til sydlige breddegrader og forbedrede flykommunikasjoner gjør det betydelig enklere å utnytte sine bosteder utenlands sammenlignet med for noen få år siden. Verdt å merke seg at snittalderen på våre kunder synker og det er langt fra kun pensjonister som kjøper bolig i Spania, sier regionssjef hos Fastighetsbyrån, Daniel Nilsson i en kommentar.

34 prosent av svenskene foretrekker Spania når de vil kjøpe eiendom utenlands, mens Italia og Frankrike ligger på plassene deretter med henholdsvis 12 og 11prosent.

Undersøkelsen viser at svenske kvinner er mest opptatt av sol, bading og hagearbeid når de skal velge fritidshus. Mannen derimot vurderer golfmulighetene når feriebosted skal velges i utlandet.

7-8000 nordmenn kjøpte eiendom i utlandet i 2013. Snaut halvparten av disse kjøpte i Spania. Costa Blanca, Costa del Sol og Kanariøyene er mest populært.

55.000 nordmenn har ved inngangen til dette året konkrete planer om  å få egen bolig i utlandet og det finnes ikke tilgjengelig tallmateriale på hvor mange drømmer om å skaffe seg et sted i solen, men det sier seg selv at det tallet vil være høyt.

DNB Luxemburg bekrefter trenden med at nordmenn er en sterk kjøpegruppe i Spania og i andre land. Banken, med pant i eiendommen i Spania, kunne vise til en økning i utlån på 55 prosent fra 2012 til 2013.

Prognosesenteret ser ingen grunn til at ikke rekordtallene, når det gjelder boligkjøp i utlandet i 2014, ikke skal bli minst like bra eller bedre enn i fjor. Det vil si ca. 8 000 enheter i år igjen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter