Flaggermus settes inn mot myggen

Publisert

Torrevieja vil bruke flaggermus for å bekjempe mygg og prosesjonslarver. Nylig gikk kommunen til anskaffelse av 60 nye flaggermuskasser som skal settes opp på steder det sprøyting ikke er et alternativ slik som naturområdene ved lagunene i La Mata og Torrevieja. Prosjektet ble startet opp allerede i 2012, men skal nå utvikles videre.

Flaggermusene som er av typen Tusseflaggermus kan spise opptil 1.000 insekter per dag. Et yndet bytte skal være mygg og sommerfugler fra det giftige skadedyret prosesjonslarve (også kalt pinjeprosesjonsspinner). Prosjektet som også eksisterer i mange andre byer ble startet opp allerede i 2012 med 15 flaggermuskasser. Studier gjort for kommunen viser av over 70 prosent av kassene fremdeles er bebodde. Det har motivert den nye kommuneadministrasjonen til å gå videre med prosjektet.

Les også: Farlige prosesjonslarver

De 60 nye kassene skal settes opp i områder der sprøyting med insektmidler ikke er et gangbart alternativ, slik som i områdene rundt naturparken Parque natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja.

Utplasseringen krever innsikt i forholdene på stedet og tett oppfølging, sier kommunens ansvarlige for miljø. Blant annet skal det tas i bruk minikameraer for å observere utviklingen.

Les også: Kampanje mot tigermygg i Torrevieja

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter