Flaggermus mot myggen fungerer

Publisert

Flaggermusen som brukes mot myggen i Torrevieja har reprodusert seg. Det melder kommunen. Hele 60 prosent av flaggermuskassene som er satt ut i naturen er i bruk. Det flyvende pattedyret er et effektivt virkemiddel mot myggen og brukes i områder som ikke kan sprøytes av hensyn til naturen.

Prosjektet med å sette ut flaggermuskasser i Torrevieja ble startet opp i 2010 og har to formål. Det ene er å bekjempe myggen som de senere årene er blitt et stort problem for mange urbanisasjoner. Det andre å øke bestanden av såkalt tusseflaggermus, et pattedyr som er fredet og som har vært på vei til å forsvinne fra sitt naturlige tilholdssted på Costa Blanca.

Det flyvende pattedyret er et effektivt virkemiddel mot myggen og brukes i områder som ikke kan sprøytes av hensyn til naturen. I fjor høst ble det satt ut nye flaggermuskasser. Kommunen melder nå at hele 60 prosent av kassene er i bruk, både de som finnes ved renseanlegget for avløpsvann (Estación Depuradora de Aguas Residuales) og ved lagunene ved La Mata.

En gjennomsnittlig tusseflaggermus kan spise opptil 1.000 insekter per dag. Et yndet bytte skal være mygg og sommerfugler fra det giftige skadedyret prosesjonslarve.

Les også: Flaggermus settes inn mot myggen

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter