Fire PP-representanter tiltalt

Publisert

Fire av Orihuelas tidligere kommunerepresentanter fra Partido Popular er tiltalt for korrupsjon. Forholdet går tilbake til tiden da Monica Lorente var ordfører i byen, en politiker fra samme parti som også står tiltalt for korrupsjon. Alle sakene er relatert til den såkalte Caso Brugal og den korrupsjonsdømte forretningsmannen Ángel Fenoll. De fire tiltalte skal på vegne av Orihuela kommune ha inngått kontrakter med Fenoll og hans firma Colsur renovasjon. Avtalene ble i følge tiltalen inngått uten anbudsrunder og med utbredt bruk av bestikkelser.

De fire PP-politikerne som nå inntar tiltalebenken i Orihuela er José Antonio Aniorte, Antonio Rodríguez Murcia, Manuel Abadía og Antonio Rodríguez Barber. Fra før av er Monica Lorente tiltalt for korrupsjon i en beslektet sak, ordfører i Orihuela fra 2007 til 2011. Alle saken kan knyttes til den såkalte Caso Brugal og gjelder det man antar har vært et utbredt nettverk av korrupte politikere og forretningsmenn i Alicante-provinsen. Orihuela og flere andre kommuner syd på Costa Blanca skal ha blitt «tappet» for millioner av euro i forbindelse med tildeling av kontrakter for søppelhåndtering. Ángel Fenoll er en av de hovedtiltalte i saken, sammen med forretningsmannen Enrique Ortiz og tildigere president i provinsen José Joaquín Ripoll (PP).

Les også: PP-korrupsjon inn for retten

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter