Fire nye flyktningbåter til Torrevieja, Alfaz del Pi og Calpe

Publisert

To småbåter ble funnet forlatt syd for Torrevieja i Polar de la Horadada og to andre småbåter er funnet ute ved fyret i Alfaz del Pi og i Calpe ved Les Urques stranden søndag 29. september. Få dager tilbake fant Guardia Civil to småbåter flytende utenfor Torrevieja.

Bare elleve av personene som var ombord båtene som kom inn søndag er funnet. To av dem ble funnet i Torrevieja hvor man antar de har gått i land rundt La Mata, hvor man fant redningsvester på standen. Flere av flyktningene er tatt hånd om av rødekors.

To uker tilbake ankom 15 personer Alfaz del Pi i en liten jolle de hadde krysset middelhavet i.

Vinden har siste dagene blåst i retninger som har gjort krysningen av middelhavet sikrere og raskere. Dette kan være en av flere forklaringer på hvorfor flere båter har valgt å ta den risikable overfarten samtidig. Vindene i Middelhavet er svake etter sommeren når temperaturene synker og før vinterstormene slår til.

FN anslår at over 1500  flyktninger og immigranter har druknet i Middelhavet til nå i 2018.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter