Fire innbrudd per dag i Torrevieja

Publisert

Sjansen for å få tyver i huset er større i Torrevieja enn noen annen by på Costa Blanca. I følge statistikk fra det spanske innenriksdepartementet ble det i løpet av januar, februar og mars i år begått hele 404 innbrudd i private hjem, kontorbygninger og andre installasjoner. Det betyr 4,4 innbrudd per dag, 28 prosent flere enn i første kvartal i fjor.

Torrevieja er med sine ca. 84.000 registrerte innbyggere langt fra den største kommunen i Alicante-provinsen. Likevel ligger den populære badebyen øverst på listen over antall innbrudd i første kvartal. Til sammenlikning ble det i samme periode gjort 269 innbrudd i Alicante, en by med fire ganger så mange innbyggere. Politiets fagforening Asociación Unificada de la Guardia Civil begrunner den dystre statistikken med manglende ressurser. I tillegg gjør bebyggelsen, med mange og store urbanisasjoner spredt utover kommunens areal, at oppsynet med gater og hus er krevende.

Tallene er fra det spanske innenriksdepartementet (Ministerio del Interior) og landets statistikkbyrå Instituto Nacional de Estadística (INE), presentert i Alicante-avisen Información. 

Les også: Tre innbrudd hver dag i Torrevieja

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter