Fiesta til ære for Jomfruen av La Mata, 23. september til 8. oktober

Publisert

Høymessen og prosesjonen til ære for Virgen del Rosario finner sted neste søndag, 8. oktober, på Plaza Encarnación Puchol i La Mata.

Rådmannen for festligheter i rådhuset i La Mata, Rosario Martínez, ledsaget av rådmannen for miljø og strender, Antonio Vidal, og representanten for broderskapet til Vår Frue av Rosenkransen i La Mata, Cayetano Gil, har presentert programmet for festlighetene til ære for “Jomfru Maria av Rosenkransen i La Mata”, som vil finne sted fra lørdag 23. september til søndag 8. oktober.

De religiøse begivenhetene begynner søndag 24. september med pilegrimsvandringen, som går fra Vår Frue av Rosenkransens sognekirke kl. 10.00 til rekreasjonsområdet “José Eduardo Gil Rebollo”, hvor det kl. 12.00 vil bli holdt en kampanjemesse sunget av koret til Virgen del Rocíos brorskap, etterfulgt av en gigantisk, populær paella. Billetter til paellaen kan hentes på Ferreteria Perelló og hos lotteriadministrasjonen “Mari Carmen” i La Mata. Alle som henter billettene sine, er med i trekningen av en premie som finner sted på pilegrimsvandringsdagen. Når loddtrekningen er over, går de tilbake til sognekirken i Torrevieja menighet.

Lørdag 30. september fra kl. 18.30, etter den hellige messen, vil det bli avholdt en blomsterdugnad. Søndag 8. oktober kl. 19.15 vil messen til ære for skytshelgenen finne sted. Høymessen feires på Plaza Encarnación Puchol med påfølgende prosesjon gjennom landsbyens gater. På slutten av prosesjonen blir det fyrverkeri.

Aktiviteter for barna

Barne- og festaktivitetene begynner lørdag 23. kl. 10.00 med Chupinazo Infantil, San Fermíns okseløp og Fiesta de la Espuma i ulike gater i La Mata og på Plaza Encarnación Puchol. Lørdag 30. september kl. 11.00 arrangeres Barnas Grand Prix, også på Plaza Encarnación Puchol.

Den 29. september, fra kl. 20.30, arrangeres den tradisjonelle “Sobaquillo”-middagen på Plaza Gaspar Perelló, der en discjockey sørger for liv og røre. Paellakonkurransen arrangeres søndag 1. oktober på Plaza Encarnación Puchol. For å delta må alle interesserte registrere seg på telefon 680 251 271 og 678 503 443.

Den store flerfargede paraden starter kl. 18.30 lørdag 7. oktober, med følgende rute: Avenida de Soria, opp til Calle la Lecha, via Avenida de Alemania og Calle Mayor.

De populære gatefestene finner sted 5., 6. og 7. oktober på Plaza Encarnación Puchol fra kl. 21.00. Den 5. oktober blir det humorshowet “Con Risita Médica 2.0” med: Kalderas, Antonio Ocaña, Eva y Qué og David Navarro. Fredag 6. oktober fra kl. 18.00 blir det parade med charangaunderholdning i forskjellige gater i La Mata, og kl. 21.00 blir det musikalsk opptreden av “Número Uno” med Diego Martín. Den 7. oktober kl. 21.00 opptrer gruppen “Eureka”. På slutten av alle forestillingene blir det musikk og DJ.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter