Feirer San Emigdio 4. til 7. august – beskytter Torrevieja mot jordskjelv

Publisert

I Torrevieja annonserte man at man igjen vil feire byens andre skytshelgen San Emigdio med en fiesta som varer fra 4. til 7. august. Dette etter to års opphold.

Helgenen skal visstnok beskytte Torrevieja mot jordskjelv. Annonseringen kom samme dagen som man registrerte en jordskjelv med 1.6 styrke med sentrum utenfor Cabo Roig på seks kilometers dybde.

Fiestaen åpner i Parque de las Naciones 4. august klokken 21.00 med en “Barraca Popular, løst oversatt til “Skur for alle”. Det betyr i praksis musikk og drikke samt en danseoppvisning fra danseskolen “Soul Dance”.

Fredag 5. august begynner man også klokken 21.00. Det blir igjen konsert for det som møter opp.

Lørdag 6. august er i større grad dedikert barna. Klokken 19.00 er det teater og show for de minste. Med en ny konsert klokken 21.00.

Fiestaens religiøse del er søndag 7. august. Klokken 20.00 ved Ermita de San Emigdio holder man en kort messe til ære for helgenen i hans eget kapell, inne i Parque de las Naciones, etterfulgt av en prosesjon.

Fyrverkeri markerer slutten på feiringen av San Emigdio i Torrevieja etter prosesjonen.

Sant’Emidio che protegge Monte Santo di Benedetto Biancolini – 1770 – olio su tela. Foto Sergio Ceccotti.

Hvem var San Emigdio

San Emigdio eller Emygdius som var hans egentlig navn på latisk var en kristen biskop som levde fra 279 til 309. Han ble martyr under forfølgelsene av kristne under keiser Diocletian. Han var opprinnlig fra Trier i dagens Tyskland.

Det var i 1703 San Emigdio ble “oppdaget” som en beskytter mot jordskjelv. Under et jordskjelv i Italia ble byen Ascoli Piceno relativt uskadd. San Emigdio hadde tidligere vært biskop her og man mente det var helgenen som stod bak dette underet og man æret ham ved å gi byens katedral hans navn. Det samme skjedde i mange landsbyer i denne regionen av Italia.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter