Festival for store komponister: Verdi 14. til 21. mars

Publisert

Fra 14. til 21. mars vil Orihuela, sammen med Alicante og Elche, være rammen for den første festivalen for store komponister, en musikkbegivenhet som i denne første utgaven er viet Giuseppe Verdi til minne om 150-årsjubileet for hans Requiem, takket være kulturdepartementet.

Festivalen byr på tre storslåtte konserter med Verdis Requiem på emblematiske steder som San Nicolás-katedralen i Alicante, Santa María-basilikaen i Elche og ikke minst Santas Justa og Rufina-kirken i Orihuela.

“Fra kulturavdelingen i rådhuset i Orihuela ønsket vi å delta sammen med kommunene Alicante og Elche i denne festivalen for store komponister. Det er en mulighet til å sette Orihuela, byen vår, i spissen for klassisk musikk, musikalsk kulturarv og instrumental fremføring på høyeste nivå i vår provins og i Spania som helhet”, forklarer kulturrådmann Gonzalo Montoya.

Søndag 17. mars kl. 20.00 i sognekirken Santas Justa y Rufina i Orihuela vil Verdis Requiem klinge i all sin prakt. Koret og orkesteret til UNED-Elche, Orquesta Barroca Valenciana, Coral Veus d’Elx og Coro Discantus de Murcia deltar sammen med fremragende solister som Carmen Muñoz, Blanca Valido, José Manuel Delicado og David Cervera, under mesterlig ledelse av Manuel Ramos.

Onsdag 20. mars holder Francisco Rodilla León, president i det spanske musikkvitenskapelige selskapet, konferansen “La Música Sacra de Verdi: Un Réquiem Italiano”. Konferansen finner sted i Fernando de Loaces-biblioteket i Orihuela kl. 18.00.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter