Reiser til ferieboligene «i det skjulte»

Publisert

I flere kommuner langs kysten registrerer man at boliger har stått tomme hele vinteren har fått nytt liv i det folk fra andre deler av Spania trosser forbudet og reiser til «hytta» likevel.

Ett stort antall spanjoler har benyttet sjansen til å dra til ett bedre klima nå som Spania trapper ned og det er lite politi som kontrollerer folks bevegelser. Det er fortsatt forbudt å reise mellom Spanias provinser selv om det er lite kontroller. Spesielt rundt påske var spansk politi svært aktive med å kontrollere utfartsveier fra de store byene. Også ved innfartsårene til turistbyene langs kysten stoppet man rutinemessig trafikkantene. Denne typen kontroller ser man lite av nå.

Politiet i Torrevieja, Orihuela Costa, Pilar de la Horadada og Denia har rapportert om økende antall telefoner fra naboer som tipser politiet om at det har kommet folk fra Madrid og Nord-Spania til ferieboligene som inntil nylig har stått tomme. I Denia har man skrevet ut bøter til disse.

Det som bekymrer de som varsler politiet er at de som kommer fra regionenen i nord kan ta med seg Corona-viruset. Langs kysten har det generelt vært svært lite smitte. I Spania er det primært Madrid-provinsen og enkelte provinser i nord-Spania som hadde mange tilfeller smittede.

Politiet sier at det nesten unntak dreier seg om pensjonister som reiser til boliger de selv eier langs kysten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter