Reiser til ferieboligene «i det skjulte»

Publisert

I flere kommuner langs kysten registrerer man at boliger har stått tomme hele vinteren har fått nytt liv i det folk fra andre deler av Spania trosser forbudet og reiser til «hytta» likevel.

Ett stort antall spanjoler har benyttet sjansen til å dra til ett bedre klima nå som Spania trapper ned og det er lite politi som kontrollerer folks bevegelser. Det er fortsatt forbudt å reise mellom Spanias provinser selv om det er lite kontroller. Spesielt rundt påske var spansk politi svært aktive med å kontrollere utfartsveier fra de store byene. Også ved innfartsårene til turistbyene langs kysten stoppet man rutinemessig trafikkantene. Denne typen kontroller ser man lite av nå.

Politiet i Torrevieja, Orihuela Costa, Pilar de la Horadada og Denia har rapportert om økende antall telefoner fra naboer som tipser politiet om at det har kommet folk fra Madrid og Nord-Spania til ferieboligene som inntil nylig har stått tomme. I Denia har man skrevet ut bøter til disse.

Det som bekymrer de som varsler politiet er at de som kommer fra regionenen i nord kan ta med seg Corona-viruset. Langs kysten har det generelt vært svært lite smitte. I Spania er det primært Madrid-provinsen og enkelte provinser i nord-Spania som hadde mange tilfeller smittede.

Politiet sier at det nesten unntak dreier seg om pensjonister som reiser til boliger de selv eier langs kysten.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter