Maifest i Torrevieja, Feria de Mayo

Publisert

Den populære festivalen arrangeres dette året fra 11. til 14. mai. Det blir show og konsert hver kveld i det man markerer Feria de Sevillanas de Torrevieja. På grunn av arbeidet med byens nye havneområdet er festivalen flyttet og redusert i størrelse.

La Feria de Mayo i Torrevieja er inspirert av den betydelig større og mer tradisjonsrike, Feria de Abril i Sevilla. Andalusisk dans i tradisjonell bekledning og velstelte hester er faste innslag. Flere lokale danseskoler skal ha oppvisninger. Ellers dominerer mat, musikk og rideoppvisninger programmet. Diverse utstillinger, salgsboder og prøvesmaking av lokale spesialiteter hører selvsagt også med.

Redusert festival for 2023, Parque de la Estacion

Årets fiesta, som er 36. sesong, blir ganske redusert. I 2022 hadde man 22 “Casetas”, altså typiske “småhus” hvor man kan nyte en god tapas og et glass Manzanillo fra Andalucia. Årets festival er redusert til bare seks casetas grunnet at man har måtte flytte fiestaen fra området ved havnen til Parque de la Estacion.

Det er skoler dedikert til flamenco (Sevillanas) som står bak disse seks casetas:

  • Academia QK
  • Arantxa Blanco
  • Paya´s
  • Mery  Dance Academy
  • Souldance
  • Escuela Municipal de Danza

I tillegg setter man opp en scene for konserter og de obligatoriske flamenco-show som hører med.

Mai-Festivalen er «verdenskjent i Spania», da primært i Andalucia hvor originalen er Sevillas «Feria de Abril» hvor bydelen Los Remedios forvandles til et eventyr av hester, prikkete kjoler og ”manzanilla”. Gatene fylles med hvite og røde eller hvite og grønne småhus (telt) kalt ”casetas”.

Feria de Abril Sevilla
Andaluserne er stolte av sine hester. En av mange tradisjoner spanjolene fikk fra “Maurerne”. Også den “typiske” flamenco-musikken med sin gitar har sitt opphav i orienten.

Andalusere tok med seg tradisjonen til Torrevieja

Andalucia har lenge vært en av Spanias fattigste regioner noe som i perioder har ført til stor utvanding. I Torrevieja bor det mange andalusere som har tatt med seg vår-festen til saltbyen. Noen år tilbake så rådhuset festivalens potensiale for turisme i byen og «Feria de Mayo» har nå blitt en tradisjon i Torrevieja.

Under oppvarmingen markerer man «Noche del Pescaíto» altså småfiskens natt, nok en tradisjon fra Andalucia.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter