Fengselsdømt ordfører etterforskes i ny sak

Publisert

Tidligere ordfører i Torrevieja Pedro Hernández Mateo (PP) etterforskes i ny straffesak. Den dimitterte PP-politikeren er allerede dømt til tre års fengsel for å ha manipulert en anbudskonkurranse i 2004 verdt nærmere 100 millioner euro. Den nye saken gjelder korrupsjon i forbindelse med kjøp og salg av eiendom i Almoradí og San Miguel de Salinas i like utenfor Torrevieja. Saken ble først anmeldt i 2005, men har foreløpig ikke ført til dom.

Hernández Mateo er sammen med eiendomsgruppen Edén del Mar mistenkt for korrupsjon i forbindelse med regulering av areal og utvikling av byggeprosjekter i Vega Baja i årene 2000 til 2005. Den tidligere ordføreren skal i 2000 ha kjøpt 18 hektar landareal i Almoradí for 180.000 euro og solgt det videre to år senere for 5,4 millioner euro. Kjøperen het Edén del Mar, et firma som i flere år har fått tildelt byggeprosjekter av kommunen i Torrevieja.

Hernández Mateo, som var ordfører i Torrevieja fra 1988 til 2011, ble i november 2012 dømt til tre års fengsel for å ha manipulert kommunens anbudskonkurranse for tømming av søppel og påsett at kontrakten gikk til to selskaper han selv ønsket skulle vinne. Avtalen var av ti års varighet med en verdi på 97,8 millioner euro. Dommen ble stadfestet av høyesterett i oktober 2013 og kan ikke ankes videre. Hernández Mateo har imidlertid søkt regjeringen i Madrid om benådning og slipper fengsel mens søknaden behandles.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter