Fem solcelle-kraftverk til Torrevieja

Publisert

I Vega Baja-regionen skal lite produktive åkrer og forlatte små-gårder bli gjort om til solcelle-parker, produsenter av ren energi. Høye og ustabile energipriser har gjort relativt billig solenergi langt mer attraktiv. Selv om regionen er svært populær blant utlendinger som vil kjøpe feriebolig i Spania er det fortsatt store tomte-arealer her som har relativt lav økonomisk verdi. Arealer litt borte fra kystlinjen og etablert infrastruktur.

Kritikere mener mye god matjord blir “kastet bort” om arealet brukes til solcelle-parker. Innenfor de totalt 401 hektar som er søkt brukt inngår 155 tomter som er klassifisert for jordbruk.

Økende antall prosjekter

I tillegg til flere tidligere annonserte prosjekter har det nå blitt lagt frem planer om fem ytterligere solcelle-parker innenfor Torreviejas kommune-grenser. De vil bli plassert i området rundt La Mata lagunen, ved Hoyo Serrano og over områder i dag dedikert til jordbruk.

I tillegg kommer det tilsvarende anlegg i nabo-kommunene. I Algorfa f.eks. er tre anlegg på vei “Pedrera solar” over 13 hektar, “Serrata solar” over 12 hektar og “Abanilla solar” over 5 hektar. I Los Montesinos kommer et anlegg over 11,2 hektar.

Det største anlegget “Vega del Segura” er på 270 hektar. Dette krever godkjenning fra staten. De andre anleggene venter på endelig godkjenning kommunalt og / eller fra de regionale myndighetene i Valencia. Dette henger sammen med eksisterende reguleringsplaner som i stor grad har satt av disse arealene for jordbruk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter