Færre innbyggere i Torrevieja

Publisert

For to år siden opplyste kommunen i Torrevieja at byen hadde over 108.000 innbyggere. Det er ti tusen færre enn i dag. Hovedårsaken til nedgangen skal være at Partido Populars gamle kommuneledelse «skrøt på seg» flere innbyggere enn byen faktisk hadde hevdes det. Den nye ledelsen opererer imidlertid med tall som er mer overens med offisielle beregninger fra det nasjonale statistikkbyrået INE. I følge siste tellinger fra i år bor det litt over 98.000 mennesker i byen.

Av de 98.034 innbyggerne som er registrerte i Torrevieja er 50.971 spanske, litt over halvparten. Byen har over 115 forskjellige nasjonaliteter. Den største gruppen etter spanjoler er briter og russere.

 

Nedenfor følger en liste over de mest folkerike utenlandske nasjonalitetene:

Storbritannia 8.518

Russland 5.210

Marokko 3.460

Ukraina 2.642

Romania 2.564

Bulgaria 2.559

Tyskland 2.135

Sverige 2.069

Norge 1.573

 

Man regner med at mange som bor større deler av året i Torrevieja formelt sett ikke står registrerte der (empadronados).

Les også:

Torrevieja nok en gang fattigst

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter