Facebook for alle aldre

Publisert

Mens det sosiale nettstedet til å begynne med var et virtuelt treffsted for ungdommen, har nå farsotten spredd seg til alle aldre. Bruken er nesten lik, uansett alder.

Kamilla Soltvedt er 17 år og har godt over 800 venner på Facebook. Hun forteller til Spaniaposten:

Mens det sosiale nettstedet til å begynne med var et virtuelt treffsted for ungdommen, har nå farsotten spredd seg til alle aldre. Bruken er nesten lik, uansett alder.

Kamilla Soltvedt er 17 år og har godt over 800 venner på Facebook. Hun forteller til Spaniaposten:
– Jeg kjenner ikke alle personlig, men vi har en regel i vennekretsen. Hvis folk som vi ikke kjenner er venn med andre vi kjenner, er det greit for oss å bli venn også. Det har fungert fint. Du kan godt si at jeg bruker en god del tid på Facebook. Vi deler bilder og små og store hendelser i løpet av dagen med hverandre. Det vil si vennene mine og jeg. Dessuten bruker vi chatten flittig. Det er rett og slett en grei og gratis måte å kommunisere på.

Siden 2007
-Jeg har vært på Facebook siden 2007. I det siste har det kommet en god del oppdateringer som jeg synes gjør nettstedet bedre. Flott at det gjøres slike forbedringer hele tiden. Jeg tror ikke jeg hadde hatt så mye kontakt med venner og familie i Norge hvis jeg ikke hadde hatt Facebook. Verden hadde sett helt annerledes ut for meg uten, innrømmer Kamilla Soltvedt, som har bodd i Spania i ni år.

Mange eldre har funnet veien til Facebook også. En av dem er Odd Georg Gjeruldsen (68), opprinnelig fra Arendal. Nå har han bodd i Spania i 11 år.
– Jeg er nybegynner på data. Det var sønnen min som nærmest framsatte et ultimatum om at jeg måtte komme meg på nett. Dermed ble det til at jeg kjøpte meg en laptop og fikk litt kursing for å komme i gang. Dette skjedde på forsommeren i år. Nå har jeg et godt forhold til både mail, Skype og Facebook, forteller Gjeruldsen til Spaniaposten.

Barn og barnebarn
Han er, med sine 27 venner på nettstedet, for en fersking å regne. Men så kjenner han stort sett alle 27 personlig også.
– På denne måten kan jeg følge med på hva barn og barnebarn bedriver. De sender meg bilder, og forteller om hva de har vært med på. Jeg har også lært meg å dele bilder med andre på Facebook.  Kontakten er blitt en helt annen etter at jeg begynte med alt dette. Nå er jeg daglig på nettbesøk hos venner og familie. Det er jeg godt fornøyd med, sier Odd Georg Gjeruldsen.

Kamilla Soltvedt
Kamilla Soltvedt må ha sine daglige doser av Facebook for å leve et godt liv. Mye av kontakten med vennene foregår her. Det er slutt på at ungdommen skaffer familien skyhøye telefonregninger.

OddGjeruldsen
Datanerd in spe. Slik framstår Odd Georg Gjeruldsen for venner og bekjente på Facebook. Å skifte profilbilde er blitt en enkel sak for dataferskingen.
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter