Etterforsker drap av katter i Orihuela Costa

Publisert

En koloni med villkatter i Orihuela Costa er trolig blitt drept med gift i mat som var satt ut på gaten. Lørdag 15. september fant politiet fire døde dyr i et begrenset område ved Campoamor. Både maten og de døde kattene er sendt til rettsmedisinske undersøkelser hos politiets miljøenhet Seprona for å slå fast dødsårsaken.

Store kolonier av villkatter er et problem i flere byer på Costa Blanca. Når bestandene blir for store, får det konsekvenser for de hygieniske forholdene – både for kattene og for mennesker som bor i området.

I likhet med andre kommuner i Alicante-provinsen er Orihuela med i det såkalte CES-programmet for sterilisering av villkatter (Fange, sterilisere og slippe fri). Programmet er ment å redusere bestandene, samtidig som dyrene behandles på en human måte med medisinsk oppfølging og organisert mating.

I det aktuelle området ved Campoamor skal imidlertid CES-programmet så langt ikke ha gitt like gode resultater. I følge Alicante-avisen Información er mange katter fremdeles ikke blitt kastrert og fortsetter å føde nye kull. Også andre steder i kommunen har det vist seg vanskelig å få kontroll på bestandene.

Det advares likevel mot at innbyggerne selv tar saken i egne hender. Foreningen FAOC (Federación de Asociaciones de Orihuela Costa-Alicante) påpeker at den giftige maten som settes ut også kan være til skade for andre dyr, for eksempel hunder, eller små barn som leker i området.

Les mer om programmet for sterilisering av villkatter på Costa Blanca:

Massiv kastrering av katter i Torrevieja

Katteproblem i Alfaz del Pi

Villajoyosa steriliserer villkatter

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter