Er det mulig å forebygge Alzheimers sykdom? Hvordan oppdage symptomer og bremse utviklingen

Publisert

Er det mulig å forebygge Alzheimers sykdom? Hvordan oppdage symptomer og bremse utviklingen

Alzheimers er en nevrodegenerativ sykdom, som sakte ødelegger hukommelse og kognitive evner. Det er den vanligste årsaken til demens blant eldre voksne.

“Den årlige forekomsten av sykdommen i Spania er 2-4 tilfeller per 1000 innbyggere/år og man har sett at sammenhengen mellom alder og forekomst er tydelig i alle de epidemiologiske studiene som er utført,” forklarer Dr. Erika Torres, leder for Avansert nevrovitenskapsenhet ved sykehuset Quirónsalud Torrevieja og Alicante.

Symptomer på Alzheimers utvikler seg vanligvis sakte og forverres over tid (glemsomhet, problemer med å fullføre kjente oppgaver hjemme eller på jobb, feilplassering av ting, nedsatt eller dårlig dømmekraft i økonomiske spørsmål, etc.).

Forebygging

Klare risikofaktorer for sykdommen er alder, kjønn (noe høyere forekomst hos kvinner) og genetiske faktorer.

Disse faktorene er ikke modifiserbare, men studier de siste årene har vist at det er modifiserbare faktorer som kan reageres på for primærforebygging:

  • Kontroll av kardiovaskulære risikofaktorer (CVRF) som høyt blodtrykk (HBP) og diabetes mellitus.
  • Forbedre livsstil: unngå inntak av giftige stoffer (tobakk, alkohol), følge et middelhavskosthold, fysisk aktivitet.
  • Å ha et tilstrekkelig sosialt nettverk for å utføre aktiviteter som lar oss samhandle med andre mennesker.
  • Dyrk vår intellektuelle aktivitet: lese, lære et språk, legge oppgaver.

Diagnose

Når en pasient kommer til konsultasjon, er det vesentlig at spesialisten gjennomfører en forsvarlig anamnese, intervju og nevropsykologisk undersøkelse av pasienten. De grunnleggende komplementære testene som kreves er en blodprøve og en hjerneavbildningstest.

Alzheimers behandlinger på Quirónsalud.

Den diagnostisk-terapeutiske tilnærmingen til Alzheimers sykdom er avgjørende for å bli utført av en gruppe fagpersoner med ekspertise på patologien.

Av denne grunn har Quirónsalud Torrevieja og Alicante et kognitivt sviktprogram der de tilbyr nevrologiske sykepleiekonsultasjoner. Et sted hvor du kan gå i dybden og rolig forklare hva patologien består av og gi personlig støtte til pasient og familie.

I tillegg er nevropsykologisk rehabilitering av pasienten en vesentlig del av dette programmet, som har som mål å øke funksjonskapasiteten og forbedre pasientens livskvalitet.

Informasjon om Alzheimers behandling ved Quirónsalud

Quirónsalud Torrevieja og Alicante har nevropsykologer med omfattende opplæring og erfaring i utredning og behandling av pasienter med Alzheimers sykdom og andre demenssykdommer. De tilbyr en personlig tilpasset tjeneste hvor hver sak studeres og behandles fra et integrerende og humaniserende perspektiv.

I tillegg til individuell omsorg, tilbyr Quirónsalud Torrevieja kognitiv stimulering og minneverksteder for pasienter med diagnosen demens eller kognitiv svikt og psykoedukative støttegrupper for familiemedlemmer og omsorgspersoner.

De har også satt opp en konsultasjon for forebygging av kognitiv forverring av nevrologiske sykepleiere, der alle som er interessert uten tidligere patologi vil bli informert om de hygieniske og kostholdstiltakene vi bør ta i vårt daglige liv for å redusere sannsynligheten for å lide av en sykdom som f.eks. som dette.

Om Quirónsalud Torrevieja.

– Internasjonalt medisinsk team.

– Gratis oversettelsestjeneste.

– Vi samarbeider med alle nasjonale og internasjonale medisinske assurandører.

– Generelle nødsituasjoner 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

– Pediatriske nødsituasjoner på dagtid.

Adresse:

Partida de la Loma, s/n (ikke noe nummer)

03184 Torrevieja, Alicante

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter