Endelig ny strandpromenade på La Mata

Publisert

Reparasjonene av promenaden på La Mata, like nord for Torrevieja sentrum er i gang. Det er staten som tar regningen på 850.000 Euro.

Dekket på promenaden langs La Mata stranden er laget med treplanker. Forfall har ført til en rekke ulykker her hvor folk faller og skader seg på grunn løse eller manglende planker.

Det skal legges nytt dekke over et område på over fem kilometer. Kommunen sier arbeidene vil være ferdigstilt før påsken 2020. Promenaden har vært svært populær blant gående siden den ble åpnet tilbake i 2003. Til tross for vedlikehold har den forfalt såpass at den til slutt måtte bygges på nytt. Mye skyldes slitasje men deler av promenaden fikk store skader av været forrige vinter. 1.5 kilometer av promenaden er bygget direkte over sanden.

Rot fra forrige ordfører

Det offentlige har flyttet ansvaret seg i mellom om mangelen på en oppgradering av promenaden. Nå var det staten som til slutt tok regningen, dette til tross for at han som var ordfører i Torrevieja like før valget i mai (José Manuel Doloón, Los Verdes) 2019 lovte kommunen skulle ta på seg jobben og regninga. Beløpet var før valget dobbelt så stort på hele, 1.769.061,75 Euro. Også dette var stikk i strid med hans ord året før i 2018. I et møte med representanter for beboerne på La Mata sa den gang ordfører José Manuel Dolón til beboerne i området at om ikke staten finansierer et nytt dekke for promenaden ville kommunen fjerne hele promenaden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter