En vellykket påskefeiring

Publisert

Det har vært en vellykket og tradisjonell påskefeiring langs Costa Blanca, og til tross for dårlige værutsikter, var det mange som trakk til kysten. De som gjorde dette ble gledelig overrasket av sol og varme hele helgen.

I Torrevieja hadde mange møtt opp for å se prosesjonene som gir en skildring av påskeevangeliet.
”Los penitentes” er personer fra forskjellige brorskap som følger prosesjonen. Hvert brorskap har sin egen drakt, men felles for dem alle er at de bærer en hatt som skjuler ansiktet og som ender i en lang spiss.

Feiret ute i det fri
Tusenvis av påsketurister nøt 2. påskedag ute i det fri da solen skinte på den siste feriedagen. Tradisjonelt pleier spanjolene å samles på 2. påskedag til et bedre måltid sammen med familie og venner. Mange drar til stranden og de mest vågale tok seg en dukkert. Andre feiret dagen ute på landet.
”La Mona de Pascua” eller påskekaken som finnes i mange varianter, fulgte også med.

Benidorm yret av liv
Benidorm hadde 90 prosent av sine hoteller reservert i løpet av påsken. Tallet er mye høyere enn ved andre turiststeder som for eksempel Mallorca. For Benidorm er det allikevel en liten nedgang i forhold til påsken 2011 da hele 95 prosent av hotellene var reservert. Nedgangen i antall påsketurister har vært tendensen også andre steder i Spania.

På Costa Blanca opplever de en mindre nedgang enn andre steder, og hotellorganisasjonen Hosbec i Benidorm har uttalt at de er fornøyde med årets påske. Byen har yret av liv, noe som også har smittet over på restaurantnæringen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter