Eks-borgemester må i fengsel

Publisert

Den tidligere borgemesteren i Totana i Murcia, Juan Morales (PP), er dømt til tre år og seks måneder i fengsel for korrupsjon.

Den tidligere borgemesteren i Totana i Murcia, Juan Morales (PP), er dømt til tre år og seks måneder i fengsel for korrupsjon.

Morales, som har vært umulig å få tak i siden dommen ble avsagt 30. mai, er nå arrestert og satt i fengsel i Campos del Río i Murcia. Morales skal i en lengre periode som borgemester ha tatt imot penger i bytte mot byggelisenser.

Straffen for å ha latt seg bestikke ble satt til to år. I tillegg er Morales idømt ett års fengsel som kompensasjon for en bot på åtte millioner euro for bestikkelsene, samt seks måneder for en bot på 133.000 euro for hvitvasking av penger.

Forholdet inngår i en større korrupsjonssak kjent som Totem-saken, som ble offentlig kjent i 2007 da politiet kunne avdekke flere tilfeller av bestikkelser ved utdeling av konsesjoner for utbygging i Totana. I følge nyhetsbyrået Europa Press skal det galiciske firmaet Nuaria på denne måten ha skaffet seg lisenser for bygging av 5.000 boliger fordelt på 2,2 millioner hektar tomt, inntil da det største boligbyggeprosjektet i kommunen. Et tyvetalls personer skal ha blitt arrestert i forbindelse med etterforskningen av saken.

Av Ole C. Glad

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter